Gasterra

Nieuwsbericht
Derde team GasTerra naar finale NRG Battle
Nieuwsbericht | 10-10-2011

GRONINGEN - Na twee spannende voorrondes vond afgelopen vrijdag de derde en laatste voorronde van de International Energy Battle (NRG Battle) plaats. Meer dan honderd internationale studenten namen het tijdens deze battle tegen elkaar op en werkten in teams aan verschillende energievraagstukken uit het bedrijfsleven. De teams kregen een dag de tijd om de cases uit te werken onder begeleiding van young professionals van verschillende deelnemende bedrijven. Uiteindelijk werden van de 21 teams die deelnamen, vijf teams genomineerd voor de finale in november.

De wereld van aardgas
GasTerra had drie verschillende cases bedacht waarmee vijf teams aan de slag gingen. Twee cases waren vrij technisch: wat zijn de opties voor GasTerra op het gebied van decentrale energieopwekking en welke nieuwe mogelijkheden zijn er voor LNG op transportgebied. Derde case stond geheel in het teken van kennisoverdracht. GasTerra heeft samen met andere partijen waaronder KEMA en TNO een boekenserie onder de naam `De wereld van aardgas' uitgebracht. Deze boeken zijn redelijk technisch en worden op dit moment vooral gedownload en gelezen door consultants. Centrale vraag was voor welke andere stakeholders deze boeken geschikt zijn en hoe je deze boeken kunt delen.

Nominatie
's Avonds was het moment van de waarheid daar: de pitch waarbij de jury de vijf beste teams selecteerde voor de finale. Ondanks de goede uitwerking van de technische cases maakten de teams die aan de derde case (kennisoverdracht) werkten de meeste indruk op de jury. Team 1a koos voor een strategische aanpak wat resulteerde in een goed marketingconcept. Team 1b koos voor een uitwerking met praktische tips en de suggestie om de boekenserie ook beschikbaar te maken voor kinderen. De jury koos unaniem voor vijf verschillende teams waaronder GasTerra 1a. GasTerra 1b kreeg een eervolle vermelding voor een goede presentatie.

Finale
Tijdens de Energy Delta Convention die in november plaatsvindt in Martiniplaza, Groningen is de ontknoping van de NRG Battle 2011. Vijftien teams strijden voor de hoofdprijs: een uitzending op National Geographic Channel. Er zijn drie teams van GasTerra genomineerd voor deze finale. Benieuwd naar de genomineerden en hun ideeën? Bekijk dan alvast de filmpjes van de genomineerden uit de eerste twee voorrondes:

Winnaar voorronde 1

Winnaar voorronde 2

Meer weten over de boekenserie `De wereld van aardgas'? Deze boeken zijn gratis te downloaden:
http://www.gasterra.nl/kennisdeling/Pages/boeken.aspx