Liander


Bijzondere energiebesparingsactie in Hoofddorp

10 oktober 2011

Hoofddorp - Op vrijdag 7 oktober gaf Liander in Hoofddorp het startsein voor een speciale energiebesparingsactie. De bewoners van Hoofddorp-Noord probeerden een weekend lang minder elektriciteit te verbruiken dan in het weekend ervóór.

Het startsein werd gegeven op het schoolplein van de Freinetschool. Wijnand Duyvendak onthulde hiervoor een speciaal energiebord. Met dit geavanceerde bord toont Liander voortdurend het actuele elektriciteitsverbruik van de buurt. Toont het bord op maandag 10 oktober een lachende smiley? Dan heeft de wijk minder elektriciteit verbruikt dan het vorige weekend en is de actie geslaagd.

Dubbele winst voor bewoners

Voor de bewoners is het dubbel zaak om zoveel mogelijk energie te besparen. In de eerste plaats omdat de besparing goed is voor het milieu en de portemonnee. Maar ook omdat een hogere besparing in de wijk een groter straatfeest oplevert. Want: hoe groter de besparing, hoe groter het bedrag dat de gemeente aan een straatfeest zal doneren.

Landelijke campagne

Het project in Hoofddorp maakt deel uit van de landelijke energiebesparingscampagne 10:10. Deze campagne zet mensen aan om op 10 oktober minder elektriciteit te verbruiken. Liander is als partner en als deelnemer betrokken bij dit initiatief.