Gemeente Aalsmeer

week van de Toegankelijkheid 2011

OLGA doet mee aan week van de Toegankelijkheid 2011

Van zaterdag 1 tot en met vrijdag 7 oktober 2011 was de week van de Toegankelijkheid. Dit jaar was het thema: `Naar Buiten! Toegankelijkheid van de straat en natuur.'Hier werd door Overleg Lichamelijk Gehandicapten Amstelland (OLGA) aan meegedaan. Zo organiseerde zij in het vernieuwde Baken bij de Open Hof Kerk een programma over dit thema. Ook wethouder Ad Verburg was hierbij aanwezig.

Het programma bestond uit een presentatie over de stranden van Noord-Holland en een film over de mogelijkheden en knelpunten waar mensen tegen aanlopen die een beperking hebben. Speciale aandacht werd besteed aan de toegankelijkheid van straat en natuur voor mensen met een handicap. Dit betekent niet dat half Nederland daarvoor op de schop moet. OLGA wil juist laten zien dat vaak maar een kleine ingreep tot een groot, positief resultaat kan leiden. Uiteraard werd de middag afgesloten met een hapje en een drankje.

Wethouder Ad Verburg: `De Gemeente Aalsmeer heeft constant aandacht voor de verbetering van toegankelijkheid van wegen en voetpaden voor mensen met een beperking. Zo worden er regelmatig schouwen gelopen en zijn bijna alle bushaltes al aangepast. Toch is het altijd goed om met elkaar na te denken over hoe we Aalsmeer nog toegankelijker kunnen maken.'