Vebego



10 Oct 2011 - Voerendaal / Schiedam - Vebego International heeft een overeenkomst gesloten met Facilicom Services Group voor de verkoop van Indigo Services UK. De overeenkomst omvat de volledige schoonmaakactiviteiten van Vebego in de UK.

De overname past in de internationale multi-services strategie van Facilicom. Bij de overname zal het volledig management en de ruim 1100 medewerkers van Indigo Services overgaan naar Facilicom Services Group UK, de Engelse dochter van Facilicom. Hans Gennissen, president-directeur van Facilicom: "Onze organisatie is al ruim tien jaar actief in de Engelse markt met schoonmaak- en beveiligingsdiensten. De overname van Indigo Services betekent een verdere versterking van onze positie in de schoonmaakbranche in de UK."

Ronald Goedmakers, voorzitter van de Raad van Bestuur van Vebego International: "Vebego is een internationaal opererend familiebedrijf actief in facility services, personeelsdiensten en gezondheidszorg. Uitgangspunt voor onze internationale activiteiten is het ontwikkelen en aanbieden van deze diensten, afgestemd op de behoeften en mogelijkheden per land. Indigo Services boekt goede resultaten en biedt kwalitatieve schoonmaakdiensten. Onze uitgangspositie op de Engelse markt is echter te beperkt als basis voor verdere ontwikkeling van ons volledige dienstenportfolio. Wij zijn verheugd dat Facilicom Services Group UK de nieuwe eigenaar is. Facilicom is net als Vebego een familiebedrijf met een sterke mensgerichte cultuur met Nederlandse wortels. Wij hebben er vertrouwen in dat onze klanten en medewerkers zich snel thuis zullen voelen bij Facilicom."

Vebego International

Vebego is een internationaal opererend familiebedrijf actief in facility services, personeelsdiensten, de gezondheidszorg en de sociale werkvoorziening. Ruim 100 bedrijven maken deel uit van Vebego: zoals Hago, Tènce! Uitzendbureau, Alpheios, Carrard, Assist, Vebego Services en Care. Daarnaast heeft Vebego verschillende joint ventures. Met zo'n 46.000 medewerkers is Vebego actief in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Zwitserland. De totale omzet over 2010 bedroeg EUR 999 miljoen.

Facilicom Services Group
Facilicom Services Group is als grote Nederlandse facilitaire totaaldienstverlener actief in Nederland, België, Engeland en Frankrijk. Facilicom biedt werkgelegenheid aan ruim 30.000 medewerkers en realiseert een omzet van EUR 1.052 miljoen (2010). Facilicom is onder meer actief in de branches schoonhouden, beveiliging, bedrijfscatering, personeelsdiensten, facilitair management, bouw en installatie en horecadiensten. Het bedrijf levert voor steeds meer opdrachtgevers combinaties van diensten, gebundeld in een geïntegreerd pakket. Facilicom biedt deze services aan via de facilitaire bedrijven Axxicom Personeelsdiensten, Breijer Bouw & Installatie, Gom Schoonhouden, Prorest Catering, Tapwacht Service & Techniek en Trigion Beveiliging. Facilicom Facility Solutions werkt met en voor opdrachtgevers aan totaaloplossingen in de facilitaire sfeer.