Politie Drenthe

Maandag 10 oktober 2011

Provincie Drenthe, 10-10-2011

Rijden onder invloed
HOLLANDSCHEVELD De politie controleerde zondagmiddag op het Zuideropgaande een 68-jarige man uit Hoogeveen. De autobestuurder bleek onder invloed, 630 ug/l, te zijn. Er is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

MEPPEL Een 40-jarige vrouw uit Meppel werd zondagmiddag op het St. Pietersland aangehouden. De vrouw die een auto bestuurde bleek onder invloed van alcohol te zijn en blies maar liefst 1150 ug/l. Haar rijbewijs werd ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte met harddrugs aangetroffen

ASSEN De politie heeft zondagmiddag tijdens de controle van een over de Dahliastraat rijdende personenauto een hoeveelheid harddrugs inbeslaggenomen. Tijdens die controle zag de politie dat de nerveuze bestuurder iets aan de bijrijdster gaf en uiteindelijk de benen nam. In de auto werden een aantal bolletjes met heroïne en vermoedelijk cocaïne aangetroffen. De 26-jarige uit Vlaardingen afkomstige bijrijdster werd aangehouden voor het in het bezit hebben van harddrugs en werd in verzekering gesteld. De bestuurder wordt gezocht.

Mishandeling in zwembad

DALEN Een 19-jarige inwoonster van Hoogeveen werd zondagmiddag mishandeld in het zwembad van bungalowpark De Huttenheugte. De Hoogeveense werd daar geslagen door de vriendin van haar ex-vriend. De ex-vriend bedreigde het meisje. Ze deed aangifte van mishandeling. De daders waren niet meer aanwezig maar zullen binnenkort gehoord worden.

Aanhouding voor mishandeling

ZUIDLAREN De politie hield zondagavond een 66-jarige man uit Groningen aan. Hij wordt ervan verdacht op een camping aan de Tienelsweg zijn 47-jarige vriendin te hebben mishandeld. De politie stelt een onderzoek in.