Dura Vermeer

Berflo Es - 10 oktober 2011

Berflo Es Hengelo wint Vastgoed Prijs Twente 2011

Opdrachtgever Welbions heeft de Vastgoed Prijs Twente 2011 gewonnen voor de wijk Berflo Es. Berflo Es, waaronder de buurt Berflo Es Zuid, wordt ingrijpend vernieuwd. Iets meer dan 314 woningen zijn gesloopt, om plaats te maken voor circa 230 nieuwe huizen. Dura Vermeer Bouw Hengelo heeft de eerste fase gerealiseerd en tweede fase in uitvoering van de wijkvernieuwing.

De prijs werd woensdag 21 september 2011 uitgereikt op het jaarlijkse symposium van de Vastgoedrapportage Twente. De prijs is een enorme opsteker voor iedereen die betrokken is bij de ontwikkelingen in de Berflo Es.

Kansen in krimp
Ook voor bewoners van de wijk is het een mooi bericht. Zij zijn vanaf begin af aan betrokken geweest bij de plannen en zij bouwen met elkaar de nieuwe wijk. Het thema van de Vastgoedprijs was ''Kansen in Krimp''. In een teruglopende markt moet samenwerking worden gezocht, moeten creatieve oplossingen worden bedacht en kansen worden gecreëerd. Welbions was samen met Mijande Wonen in Vriezenveen genomineerd voor de prijs. Welbions is gekozen vanwege de aanpak op zowel sociaal, fysiek als economisch gebied.

Berflo Es: lef en ambitie
De jury was onder de indruk van de waarde die Welbions gecreëerd heeft voor de omgeving: ''Het grootse project en de gedurfde aanpak heeft hier duidelijk toe bijgedragen.'' Welbions toont volgens de jury ''lef en ambitie'' als het gaat om de wijkvernieuwing. Verder was de jury enthousiast over de ''compleetheid van Berflo Mooi en met name het aantrekkelijk blijven op langere termijn.''

Gerealiseerd en in uitvoering
Binnen fase 1 heeft Dura Vermeer Bouw Hengelo van 2008 t/m 2010 92 huurwoningen gebouwd.
Deze fase bestond uit 45 eengezinswoningen, 25 zorgwoningen, 18 levensloopbestendige woningen en vier twee-onder-één-kapwoningen. Tevens is er een buurtrestaurant gerealiseerd. In fase 2 realiseert Dura Vermeer Bouw Hengelo 71 grondgebonden woningen en 56 appartementen. De woningen worden eind 2012 opgeleverd.

Meer informatie
U vindt meer informatie op www.berflomooi.nl en bij de projecten op www.duravermeerbouwhengelo.nl.

---