Ingezonden persbericht


Juniper Networks lanceert Simply Connected-portfolio voor mobiele werknemer

Nieuwe switching-, draadloze en beveiligingsoplossingen zorgen voor veilige en beheerbare draadloze en vaste campusnetwerken

Schiphol-Rijk, 10 oktober 2011 - Juniper Networks (NYSE: JNPR) lanceert zijn nieuwe Simply Connected-portfolio. Het aanbod omvat producten voor switching, beveiliging en draadloze netwerken, die het vaste netwerk en het beheer en het beveiligen van mobiele apparatuur in bedrijven vereenvoudigen. Het nieuwe netwerkportfolio biedt onder meer drie nieuwe switchingproducten, innovaties op het gebied van draadloos LAN (WLAN) en een complete set van geüpdatet beveiligingsmogelijkheden voor Apple iOS- en Google Android-apparatuur.

De diversiteit en de groei van het aantal gebruikers van smartphones, tablets en andere apparaten, die toegang tot het bedrijfsnetwerk nodig hebben, bieden IT-afdelingen de unieke mogelijkheid legacy-netwerken te vernieuwen op basis van draadloze technologie. Deze bestaande legacy-netwerken zijn slecht toegerust om nieuwe applicaties - variërend van terreinbewaking tot en met videoconferenties - te ondersteunen. Organisaties zoeken naar een eenvoudige en veilige benadering voor het verbinden van elke soort eindgebruikersapparaat aan het netwerk.

"Studenten verwachten tegenwoordig een veel interactievere ervaring in de klas of in de collegezaal", zegt Bruce Griffin, Chief Technology Officer van het Ohlone College. "Zij hebben hoge verwachtingen van de connectiviteit en de diensten die zij afnemen via verschillende apparaten. Juniper heeft ons geholpen bij het bouwen van een krachtig kernnetwerk dat tegemoetkomt aan deze groeiende vraag en voldoende schaalbaar is om nieuwe leeromgevingen te ondersteunen."

De Simply Connected-benadering gaat uit van twee kernconcepten. Allereerst het gebruikersgerichte beveiligen en beheer, die onafhankelijk zijn van het mobiele apparaat. Daarnaast de mogelijkheid om het netwerk te herontwerpen en de omvang te verkleinen daar waar vaste en draadloze toegang het netwerk verandert. Om het vaste netwerk geschikt te maken voor de toekomst, bieden de EX Series Ethernet Switches van Juniper nu Virtual Chassis-fabric-technologie op meer platforms. Dat maakt het mogelijk om meer switches onderling te verbinden. Deze werken als één logisch apparaat, wat het netwerk vereenvoudigt en de beheerlast terugdringt. Daardoor zijn er minder systemen te beheren. De Juniper WL-productfamilie van WLAN-controllers, access points en beheertools zorgt voor draadloze toegang met dezelfde kwaliteit als vaste netwerken. De SRX Series Service Gateways staan garant voor veilige, apparaatonafhankelijke verbindingen. De SRX-gateways voor vestigingen combineren een hoge poortdichtheid, geavanceerde beveiliging en flexibele connectiviteit binnen een makkelijk te beheren platform. Daarnaast biedt Junos® Pulse aan gebruikers de vrijheid om elk apparaat te gebruiken, waarbij Pulse een groot aantal verschillende apparaten beveiligt.

"Legacy-netwerken op campussen en vestigingen staan onder druk door het groeiende aantal draadloze apparaten binnen organisaties", zegt Rohit Mehra, Director of Enterprise Communications Infrastructure bij IDC. "De Simply Connected-benadering helpt klanten bij het vereenvoudigen van hun netwerkinfrastructuren zodat ze op deze nieuwe vraag kunnen inspelen."

"Het moet voor de individuele gebruiker makkelijk zijn om zelf zijn of haar apparaat te kiezen en veilige toegang te krijgen tot bedrijfsapplicaties. Daarnaast moet de IT-afdeling eenvoudig voor iedere gebruiker één policy kunnen instellen, die op verschillende apparaten, waaronder tablets, pc's of smartphones, werkt", zegt Alex Gray, senior vicepresident en algemeen directeur van de businessunit Campus & Branch van Juniper Networks. "De Simply Connected-benadering is ontwikkeld om op die eisen in te spelen zonder dat de beheerlast toeneemt door nieuwe apparatuur, beveiliging, betrouwbaarheid of netwerkprestaties."

Onderdelen van het het Simply Connected-portfolio


· EX6200 Ethernet Switches: de modulaire, op chassis gebaseerde EX6200 is een schaalbare, betrouwbare en krachtige oplossing met een hoge poortdichtheid en geoptimaliseerde afmetingen. De EX6200 is leverbaar vanaf oktober 2011.


· EX3300 Ethernet Switches: de per direct beschikbare EX3300-productlijn biedt een kosteneffectieve en sterk schaalbare oplossing voor het ondersteunen van de meest veeleisende convergente toegangsomgevingen op basis van Virtual Chassis-fabric-technologie.


· EX2200-C Ethernet Switches: deze per direct beschikbare switch is ontworpen voor kleine vestigingen, vergaderruimtes en klaslokalen. Ze bieden klanten flexibele en effectieve oplossingen voor open ruimtes.


· WLC880 Wireless LAN Controller: de WLC880 is ontwikkeld voor middelgrote tot grote vestigingen en zorgt voor veilige WLAN-diensten naar vestigingen. De controller ondersteunt maximaal 256 access points en beschikt over nieuwe softwaremogelijkheden, waaronder Juniper Networks Spectrum Management. De oplossing biedt betrouwbare 802.11n-connecties met access points als de WLA-522 AP en geavanceerde planningmogelijkheden door de Ringmaster-lifecyclemanagement-toolset. De WLC880 is vanaf oktober 2011 beschikbaar.


· Junos Pulse Mobile Security Suite: deze suite biedt een geïntegreerde en centraal te beheren oplossing voor veilige netwerktoegang en bescherming van een groot aantal verschillende mobiele apparaten. Nieuwe functionaliteiten van de suite zijn het op afstand vergrendelen en wissen van Apple iPhones, iPod touch-apparaten en iPads, het instellen van beveiligings- en wachtwoordpolicies, het instellen en verwijderen van Microsoft Exchange-profielen en het instellen van VPN en Wi-Fi. Ook zijn applicaties te inventariseren en bepaalde apps te blokkeren. De suite biedt verder volledige Layer 3 SSL VPN, automatische applicatieherroeping en malwareverwijdering zonder gebruikerstussenkomst voor Android-smartphones en tablets.

Over Juniper Networks

Juniper Networks is specialist in netwerkinnovatie. Van apparatuur tot datacenter, van consument tot de cloud: Juniper biedt innovatieve software, technologie en systemen die het gebruik en de kosteneffectiviteit van netwerken transformeren. Het bedrijf bedient klanten en partners wereldwijd en draaide in het afgelopen jaar een omzet van meer dan drie miljard dollar. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net.

Voor meer informatie en beeldmateriaal:

Juniper Networks
Pelin Murphy
Tel.: +44 1372 385686
E-mail: pelin@juniper.net

LVTPR
Gijs van Beek / Lianne van Dijk
Tel.: +31 (0)30-65 65 070
E-mail: juniper@lvtpr.nl