Landelijk congres Positief Jeugdbeleid


Maandag 10 oktober 2011 in Arnhem

ARNHEM, 20110707 -- Positief jeugdbeleid is bezig met een opmars in Nederland: niet langer staan overwegend risico‘s en problemen centraal, maar draait het in het jeugdbeleid meer en meer om het bieden van kansen aan de jeugd, talentontwikkeling en burgerschapvorming. Gemeenten bereiden zich nu voor op de decentralisatie van de jeugdzorg. De dynamiek die dit met zich meebrengt, geeft ook een impuls aan het positief jeugdbeleid in al haar facetten. Op maandag 10 oktober 2011 vindt het congres Positief Jeugdbeleid plaats, waar al deze vragen aan de orde zullen komen.

De omslag naar positief jeugdbeleid gaat gepaard met veel vragen: welke visie ligt er ten grondslag aan deze verandering? Welke relatie heeft het met Welzijn nieuwe stijl? Wat vraagt dit van de algemene jeugdvoorzieningen als de peuterspeelzalen en het jongerenwerk en van alle professionals die er werken? Hoe staan ouders in deze ontwikkeling en wat vraagt het van de wisselwerking tussen hen en de docenten en beroepsopvoeders in bijvoorbeeld scholen en kinderopvang? Wat betekent dit alles voor de manier waarop gemeenten invulling geven aan hun taken en verantwoordelijkheden? En bovenal: hoe gaan wij deze omslag in het jeugdbeleid samen verder invulling geven?

Op maandag 10 oktober 2011 vindt het congres Positief Jeugdbeleid plaats, waar al deze vragen aan de orde zullen komen. Initiatiefnemers zijn het Nederlands Jeugdinstituut en het netwerk Child Friendly Cities van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De organisatie vindt plaats in samenwerking met vele andere enthousiaste, betrokken instellingen. Tijdens het congres doet Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de aftrap van de eerste landelijke Week van de Opvoeding.

Een dynamische en inspirerende conferentie met innovatieve projecten, goede praktijkvoorbeelden, dialoog en inspirerende sprekers als Micha de Winter (Universiteit van Utrecht) en Filip Coussée (Universiteit van Gent).

Doelgroep
Het congres is bestemd voor een brede doelgroep: gemeentebestuurders; beleidsmedewerkers van provincies en gemeenten; bestuurders, managers en staffunctionarissen uit het onderwijs, jeugdwelzijn, de kinderopvang en vrijwilligersorganisaties. Ook vertegenwoordigers van jongeren- en ouderorganisaties zijn van harte welkom om deel te nemen.

Noteer 10 oktober alvast in uw agenda! Als u verzekerd wilt zijn van deelname, kunt zich nu al voorinschrijven via www.cs-vng.nl. Zodra het complete programma bekend is, ontvangt u de uitnodigingsfolder en kunt u zich definitief aanmelden.





Ingezonden persbericht