Wageningen Universiteit en Researchcentrum
10 okt 2011 10:30 - 10 okt 2011 18:30
Onderdeel: Food and Biobased Research
Locatie: Cinemec, Ede
Wetenschappers en chef-koks ontmoeten elkaar op de Food Professional
Day, hét platform voor kennisoverdracht tussen de wetenschap en
professionals in de praktijk. Zij praten elkaar bij over
onderzoeksresultaten uit het lab en experimenten in de keuken. Over de
laatste ontwikkelingen, inzichten en technische innovaties in hun
beider vakgebied. Met als centrale vraag: hoe maak je eten lekker en
gezond.
Waarom
Zet vooraanstaande wetenschappers en chef-koks met sterrenstatus bij
elkaar en er ontstaat een chemische reactie, dat is het uitgangspunt
van Food Professional Day. De mix van onderzoek & resultaten, praktijk
& ervaring, nieuwsgierigheid, creativiteit en bevlogenheid resulteert
in nieuwe ideeën en nieuwe kansen. Kortom, een bron van kennis en
inspiratie.
Voor wie
De belangrijkste doelgroepen zijn wetenschappers, chef-koks en andere
insiders in de wereld van de (gezonde) voeding en gastronomie zoals
vertegenwoordigers van de voedingsmiddelenindustrie, studenten en
mkb-ondernemers uit de Food Valley. Ook andere geïnteresseerden zijn
van harte welkom. Enige vakinhoudelijke kennis is handig om de
verschillende bijdragen aan het seminar goed te kunnen volgen.
Programma 2011
10.30 uur Ontvangst
11.00 uur Start ochtendprogramma
* Opening door Raoul Bino, algemeen directeur Agrotechnology & Food
Sciences Group van Wageningen UR
* Opening door Erik van der Linden: de laatste ontwikkelingen in de
Food Science
* âMeester en leerlingâ sessie met Leendert Scholtus en Ivan Beusink.
Zij gaan aan de slag met de nieuwe vissoort Yellowtail Kingfish met
wetenschappelijke input van Wout Abbink
* Uitreiking Medical Cooking Challenge
12.15 uur Lunch
13.15 uur Middagprogramma, keuze uit twee van
onderstaande workshops. Meer informatie over elke workshop vind je op
de Food Professional Day-site. Â
* Science for creative cooks. Erik van der Linden, Ingmar Bostelen en
Ron Hansen
* High Speed, Slow cooking. Johan Verbon, Ariette Matser
* Insecten in de haute cuisine. Bastiaan Doesburg, Arnold van Huis en
Henk van Gurp
* Aan de slag met Yellowtail Kingfish. Leendert Scholtus, Ivan
Beusink en Henk van der Mheen
* De Mooie Maaltijd - Regional sourcing: voer voor gesprek.
Minisymposium o.l.v. Lasca ten Kate
* De wetenschap en de sterrenchef. Onno Kokmeijer en Jeroen Knol
* De nieuwste technieken op het gebied van inspiratie en beleving.
Chefs team van Unilever Food Solutions
* Green Cook; Local Food, Less Waste. Eric van Veluwen, Han Soethoudt
* Minder gangbaar; minstens zo lekker! SVO opleidingen en Scotch Beef
* Volkoren, het nieuwe goud in de keuken?! Nederlands Bakkerij
Centrum, Debora van Zee en Jeroen Grandia
* Spelen met zoutperceptie, structuur en mondgevoel van
vlees(producten).
Jos Havekotte en Remco Kerssens
17.30 uur Afsluiting met netwerkborrel
Inschrijving
De inschrijvingskosten bedragen â¬225,-, ex btw. Schrijf je in op
de Food Professional Day-site.Â
Â