Wageningen Universiteit en Researchcentrum 10 okt 2011 10:30 - 10 okt 2011 18:30

Onderdeel: Food and Biobased Research

Locatie: Cinemec, Ede

Wetenschappers en chef-koks ontmoeten elkaar op de Food Professional Day, hét platform voor kennisoverdracht tussen de wetenschap en professionals in de praktijk. Zij praten elkaar bij over onderzoeksresultaten uit het lab en experimenten in de keuken. Over de laatste ontwikkelingen, inzichten en technische innovaties in hun beider vakgebied. Met als centrale vraag: hoe maak je eten lekker en gezond.

Waarom
Zet vooraanstaande wetenschappers en chef-koks met sterrenstatus bij elkaar en er ontstaat een chemische reactie, dat is het uitgangspunt van Food Professional Day. De mix van onderzoek & resultaten, praktijk & ervaring, nieuwsgierigheid, creativiteit en bevlogenheid resulteert in nieuwe ideeën en nieuwe kansen. Kortom, een bron van kennis en inspiratie.

Voor wie
De belangrijkste doelgroepen zijn wetenschappers, chef-koks en andere insiders in de wereld van de (gezonde) voeding en gastronomie zoals vertegenwoordigers van de voedingsmiddelenindustrie, studenten en mkb-ondernemers uit de Food Valley. Ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Enige vakinhoudelijke kennis is handig om de verschillende bijdragen aan het seminar goed te kunnen volgen.

Programma 2011
10.30 uur Ontvangst

11.00 uur Start ochtendprogramma

* Opening door Raoul Bino, algemeen directeur Agrotechnology & Food Sciences Group van Wageningen UR

* Opening door Erik van der Linden: de laatste ontwikkelingen in de Food Science

* âMeester en leerlingâ sessie met Leendert Scholtus en Ivan Beusink. Zij gaan aan de slag met de nieuwe vissoort Yellowtail Kingfish met wetenschappelijke input van Wout Abbink

* Uitreiking Medical Cooking Challenge

12.15 uur Lunch

13.15 uur Middagprogramma, keuze uit twee van
onderstaande workshops. Meer informatie over elke workshop vind je op de Food Professional Day-site. Â

* Science for creative cooks. Erik van der Linden, Ingmar Bostelen en Ron Hansen

* High Speed, Slow cooking. Johan Verbon, Ariette Matser
* Insecten in de haute cuisine. Bastiaan Doesburg, Arnold van Huis en Henk van Gurp

* Aan de slag met Yellowtail Kingfish. Leendert Scholtus, Ivan Beusink en Henk van der Mheen

* De Mooie Maaltijd - Regional sourcing: voer voor gesprek. Minisymposium o.l.v. Lasca ten Kate

* De wetenschap en de sterrenchef. Onno Kokmeijer en Jeroen Knol
* De nieuwste technieken op het gebied van inspiratie en beleving. Chefs team van Unilever Food Solutions

* Green Cook; Local Food, Less Waste. Eric van Veluwen, Han Soethoudt
* Minder gangbaar; minstens zo lekker! SVO opleidingen en Scotch Beef
* Volkoren, het nieuwe goud in de keuken?! Nederlands Bakkerij Centrum, Debora van Zee en Jeroen Grandia

* Spelen met zoutperceptie, structuur en mondgevoel van vlees(producten).
Jos Havekotte en Remco Kerssens

17.30 uur Afsluiting met netwerkborrel

Inschrijving
De inschrijvingskosten bedragen â¬225,-, ex btw. Schrijf je in op de Food Professional Day-site.Â

Â