Gemeente Kaag en Braassem

Gemeenteraad houdt informatieavond over de bezuinigingen. Meld u aan! De gemeenteraad van Kaag en Braassem samen met het College van B&W en de griffier

Maandagavond 10 oktober organiseert de gemeenteraad een informatieavond over de bezuinigingsvoorstellen van het college. Het is immers de taak van de gemeenteraad om deze voorstellen over te nemen, aan te passen of te verwerpen. Dit wil de gemeenteraad op een weloverwogen manier doen en daarom horen de raadsleden graag uw inbreng.

De informatieavond is op het gemeentehuis en duurt van 20.00 â 22.00 uur. Raadsleden willen met u praten in een informele setting en in kleinere groepen. Deze avond zijn er 3 rondes met elk een gespreksduur van 40 minuten.

Welke onderwerpen komen aan bod?
Dat bepaalt u zelf. We werken met aanmelding en op het aanmeldingsformulier kunt u invullen over welke onderwerpen van bezuinigingen u met de raad wilt praten. U kunt maximaal 3 onderwerpen opgeven. De onderwerpen die het meest worden genoemd, komen deze avond aan de orde. In de opzet van de avond is ruimte voor in totaal 9 verschillende onderwerpen.

Vragen gemeenteraad
De gemeenteraad heeft alvast enkele vragen op papier gezet:
* Wat vindt u van de bezuinigingen zoals deze nu worden voorgesteld? Welke gevolgen hebben deze voor uw vereniging of organisatie?
* De gemeenteraad heeft de mogelijkheid om de bezuinigingen te verlagen of juist te verhogen. Welke bezuiniging is voor uw vereniging of organisatie maximaal haalbaar en waarom?
* Als de gemeenteraad besluit om uw vereniging of organisatie helemaal geen gemeentelijke subsidie meer te geven, wat zijn daarvan dan de gevolgen?

* Wat doet u zelf binnen uw vereniging of organisatie om de afhankelijkheid van gemeentelijke subsidie te verminderen en weg te nemen?

De avond is politiek neutraal. Er zullen dus geen politieke discussies zijn tussen de partijen. Na deze avond kunt u de partijen weer aanspreken op hun politieke kleur.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden tot 3 oktober. U kunt daarvoor het aanmeldingsformulier invullen. U kunt ook bellen naar (071) 332 72 72. Vergeet niet uw naam, adresgegevens, telefoonnummer, e-mailadres en de onderwerpen van bezuinigingen waarover u met de gemeenteraad wilt praten, door te geven. Om zoveel mogelijk instellingen aan het woord te laten, is er per organisatie plaats voor maximaal 2 personen. Na 3 oktober informeren we u over het definitieve programma van de avond.
* Aanmeldformulier informatieavond gemeenteraad over bezuinigingsvoorstellen

Bezuinigingsvoorstellen bekijken
De voorstellen staan nog steeds op www.kaagenbraassem.nl > praat en denk mee > kerntakendiscussie. In november neemt de gemeenteraad een definitief besluit over hoe de gemeente vanaf 2012 eruit gaat zien en wat haar karakter is.

Â