Gemeente Eemnes

Programma Opvoedweek Eemnes(10-17 oktober 2011) Van 10 tot 17 oktober staat Nederland in het teken van de Week van de Opvoeding. In het hele land vinden leuke en interessante activiteiten plaats voor ouders, verzorgers, kinderen en jongeren. Ook Eemnes biedt haar inwoners een speciaal programma:
* "Hoe houden we het gezellig".
Een lezing verzorgd door Marina v/d Wal van de stichting 'Mamma weet alles', deskundige op het gebied van communiceren met pubers. Begint uw kind al te puberen of heeft u al een puber thuis, dan kan dit een interessante avond voor u zijn. De lezing vindt plaats op woensdag 12 oktober om 20.00 uur in de bibliotheek (Raadhuislaan 49-B). De toegang is gratis; aanmelden is wenselijk via www.mammaweetalles.nl.


* "Een kijkje in de Curve".
Medewerkers van de GGD geven een kijkje in de groeicurve van leerlingen. GeĂŻnteresseerde ouders/verzorgers kunnen hun kind(eren) op school laten meten en wegen. De scholen die hieraan meedoen zullen u nader informeren over de dagen en het tijdstip.


* "Poppendokter bezoekt peuterspeelzalen"

Op dinsdag 11 oktober brengt de poppendokter van de GGD per ambulance een bezoek aan de peuterspeelzalen in Eemnes. Alle zieke/kapotte en/of zielige knuffels en poppen zullen door de poppendokter (samen met de kinderen), behandeld worden. Zo maken de kinderen op speelse wijze kennis met een stukje gezondheidszorg. De peuterspeelzalen zullen de ouders inlichten over de aankomsttijd van de poppendokter.
* "Activiteiten voor jongeren"
Jongerencentrum Impuls heeft een prijsvraag voor jongeren. Doe de kennisquiz of bedenk de beste tip voor opvoeders. Meer informatie: jongerencentrum Impuls, Noordersingel 4, tel: (035) 531 82 81, email impuls@versawelzijn.nl.

Natuurlijk kun je ook binnenlopen om te chillen, poolen, internetten, op de wii en x-box spelen en nog veel meer.

Openingstijden Jongerencentrum Impuls:

+ maandag 19.00-21.30 uur inloop leeftijd 12 t/m 18 jaar
+ dinsdag, woensdag 15.30-17.30 uur inloop leeftijd 10 t/m 15 jaar

+ dinsdag, woensdag 19.00-21.30 uur inloop leeftijd 12 t/m 18 jaar

+ donderdag 19.30-21.00 uur basketballen/voetballen in De Hilt (kleine zaal) 12 t/m 18 jaar


* "Beste opvoedtip"
Een prijsvraag voor iedereen. Heeft u of heb jij de beste opvoedtip voor opvoeders?
Kijk op www.cjgeemnes.nl en maak kans op een leuke prijs!

10 tips voor positief opvoeden

12 feiten over opvoeden

Wilt u meer weten over de Week van de Opvoeding? Ga naar www.opvoedweek.nl