Gemeente Barneveld


CJG Barneveld organiseert Opvoeddebat in Week van de Opvoeding

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Barneveld organiseert op maandag 10 oktober, in de Week van de Opvoeding, een opvoeddebat voor ouders, opvoeddeskundigen, pro-fessionals en vrijwilligers. Het motto van het debat is een uitspraak van Hillary Clinton: "It takes a village... to raise a child". Tijdens het debat staat de vraag centraal wie zich met de opvoeding van kinderen (wel of niet mogen) bemoeien.

Opvoeden is niet een zaak van ouders alleen. Kinderen hebben voor hun ontwikkeling een rijke sociale omgeving nodig. Niet alleen ouders hebben belangstelling voor hun ontwikkeling; ook de leerkracht op school, de jeugdleider in de kerk, de vrijwilliger van het buurthuis of de trainer op de sportclub dragen bij aan de ontwikkeling van het waarden- en normenbesef van het kind. Het is de kunst om rond gezinnen goede sociale netwerken te laten ontstaan, zonder dat deze netwerken de rol van de ouders overnemen.

Het CJG Barneveld, de gemeente Barneveld, welzijns- en vrijwilligerorganisaties en inwoners kunnen veel van elkaar leren als het gaat om het benutten van de inzet van ouders, jongeren en hun omgeving. Het opvoeddebat is bedoeld voor ouders, opvoeddeskundigen, professionals en vrijwilligers. Op die manier krijgt het motto een plaatselijke invulling: "We hebben de samenleving in Barneveld nodig om onze kinderen groot te brengen!"

Doet u mee aan het debat? Geef u op!
Tijdens de debatavond over opvoeding en actief burgerschap komen ouders en professionals aan het woord. Zij denken na over de opvoedende rol van de sociale omgeving van het kind. Het debat wordt opgeluisterd met interviews, discussies en korte filmpjes en wordt geleid door Ben Nitrauw.

Het opvoeddebat wordt gehouden op maandag 10 oktober 2011 in de Bibliotheek Barneveld aan de Nieuwstraat 29 in Barneveld. De zaal is open om 19.30 uur; de avond gaat om 20.00 uur van start.

U kunt zich voor deze ontmoetingsavond aanmelden door contact op te nemen met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Barneveld: 0342-414816 of e-mail: info@cjgbarneveld.nl

Wat is het CJG Barneveld?
Het Centrum voor Jeugd en Gezin Barneveld is hét adres voor vragen over opgroeien en opvoeden. Het CJG Barneveld is gevestigd aan de Bouwheerstraat 52/hoek Van Dompselaerstraat. Het CJG Barneveld heeft een open spreekuur op dinsdag tussen 13.30 en 16.30 uur en op vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur. Het CJG Barneveld is op werkdagen telefonisch te bereiken via 0342-414816 en dag en nacht via de website www.cjgbarneveld.nl.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl