Ingezonden persbericht


Persbericht

Kinderen van Basisschool St. Paulus gaan met wethouder Gillissen op de foto voor Duurzaamheid

Wethouder Gillissen bezoekt op 10 oktober a.s. de Basisschool St. Paulus in Heerlen

Basisschool St. Paulus in Heerlen doet op 10 oktober a.s. mee aan een duurzaamheids-project van de gemeente: het ENGAGE-posterproject. Met een grote postercampagne wil de gemeente mensen, bedrijven en instellingen warm maken voor een milieubewuste, duurzame levensstijl. Iedereen mag model staan op een poster met zijn of haar bijdrage aan het klimaat en aan duurzaamheid, ook kinderen van de basisschool.

Groep 5 en 6 van de Sint Paulus school krijgt op die dag - van 9.00-10.30 uur - een creatieve en mediagenieke les over duurzaamheid. Ze sluiten deze les af met een fotosessie met wethouder Gillissen van Milieu en Duur-zaamheid. De kinderen zullen dan ook vertellen wat hun bijdrage is aan duurzaamheid. Daarna gaat de wethouder langs bij groep 3 en 4 van de school. Ook deze kinderen willen met de wethouder op de foto en hem vertellen, hoe zij willen bijdragen aan een duurzamer Heerlen. Van de foto en de boodschap van de verschillende groepen wordt een poster gemaakt die overal in de stad verspreid wordt.

Heerlen is één van de twaalf steden
Heerlen doet voor Nederland aan het Europese ENGAGE project mee, naast elf andere Europese steden: Bielsko-Biala, Heidelberg, Ivanic-Grad, Leices-ter, Helsinki, Oeiras, Pamplona, Rennes, Rimini, Luik en Växjö. De campagne houdt in dat in Heerlen meer dan 200 posters gemaakt worden die een voorbeeld zijn voor duurzaam leven. In de komende twee jaar worden de posters getoond in gemeentelijke uitgaven, op verschillende plekken in Heerlen en op de site van ENGAGE. Heerlen organiseert in totaal 5 fotoshoots. Maandag 10 oktober is de eerste fotoshoot, 's mor-gens onder andere met Bs St. Paulus. 's Middags kunnen burgers, bedrijven en instellingen van 13.00 - 15.00 uur op het Pancratiusplein terecht voor een fotosessie.

Het posterproject in het kader van de Duurzaamheidsleerlijn BO In schooljaar 2010/2011 startte Stichting S de doorgaande LEERLIJN DUURZAAMHEID voor alle groepen in het basisonderwijs in Heerlen. In deze leerlijn leren de kinderen stap voor stap duurzaam te kiezen. Hoe kunnen wij in ons dagelijks leven energie, afval en natuur sparen en minder consumeren? Het programma is door de 10 Heerlense pilotscholen vorig jaar heel positief ontvangen en wordt dit jaar met maar liefst 15 scholen in Heerlen en 5 scholen in Brunssum voortgezet.

Het programma besteedt ook aandacht aan duurzame initiatieven die brede belangstelling vragen. Het "ENGAGE poster project" van de gemeente Heerlen is zo'n initiatief, waaraan in het kader van de Duurzaamheidsleerlijn, dit jaar aandacht wordt besteed.