IKON

W E E K O V E R Z I C H T

OBA Live op Radio 5
HUMAN, NTR en IKON
Maandag 10 t/m vrijdag 14 oktober 2011
19.00-20.00 uur


* Maandag 10 oktober
Omroep: HUMAN, presentatie: Theodor Holman

Een gesprek met Onno Blom over literatuur. Blom is literair recensent en biograaf van o.a. Jan Wolkers en Gerrit Komrij. Ook een rondetafelgesprek over moraal met Stephan Sanders, columnist Vrij Nederland en Nausicaa Marbe, columniste bij de Volkskrant.


* Dinsdag 11 oktober
Omroep: NTR, presentatie: Naeeda Aurangzeb

Te gast is Raoul Heertje, comedian, presentator en tekstschrijver. Bekend om zijn scherpe humor en uitgesproken meningen. In september kwam zijn boek Mark Rutte is Lesbisch uit. Een gesprek over zijn boek, zijn kijk op de multiculturele samenleving, Wilders en de situatie in Israël..


* Woensdag 12 oktober
Omroep: Human, presentatie: Theodor Holman

Gesprek met historicus Marjolein 't Hart over het boek 'De wereld en Nederland. Een sociale en economische geschiedenis van de laatste duizend jaar.' 'Think global, act local', wordt tegenwoordig vaak gezegd. Maar de toestand in de wereld laat zich niet meer, zoals vroeger, uitleggen in een radiopraatje van een paar minuten op de zondagmiddag. In een tijd van grote veranderingen laat dit boek zien hoe belangrijk de geschiedenis is om de plaats van Nederland in mondiale ontwikkelingen van nu te kunnen begrijpen.


* Donderdag 13 oktober
Omroep: IKON, presentatie: Mieke Spaans

Te gast is feministisch advocate Gabi van Driem, 'de uitvinder van het straatverbod', voorvechtster op het gebied van vrouwenemancipatie én romanschrijver.


* Vrijdag 14 oktober
Omroep: Human, presentatie: Theodor Holman

Gesprek met Sabine Roeser over risico's en emoties. In de filosofie wordt altijd een scherpe tegenstelling gemaakt tussen de subjectieve emotie en de objectieve rede. Roeser zegt dat deze tegenstelling niet klopt: emoties vormen juist de basis van rationele en morele inzichten. Roeser doet onderzoek naar emotie en risicovolle technologieën, zoals kernenergie en CO2-opslag. Ze is als hoogleraar verbonden aan de TU Delft. Op 1 december a.s. houdt Sabine Roeser haar oratie aan de Universiteit van Twente waar zij de Socrates-leerstoel zal bekleden..

Volg ons ook op twitter: #obalive !

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-20.00 uur, afwisselend verzorgd door HUMAN, NTR en IKON. Actuele inhoud: www.obalive.nl

OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24 en Salto TV. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op www.spirit24.nl resp. www.salto.nl



IKON