Ingezonden persbericht

Noteer 2 en 3 juni 2012 in uw agenda

Uitdagende HomeRide krijgt vervolg!

Alle teams binnen 24 uur in Maastricht, een opbrengst van ruim ¤194.000,- en alleen maar enthousiaste reacties. De eerste editie van HomeRide gaat de boeken in als een daverend succes. ''Reden te meer voor een vervolg op dit uitdagende wielerevenement'', zegt Kinderfondsdirecteur Marc van den Tweel. ''Voor deze tweede editie van HomeRide, op 2 en 3 juni 2012, zijn wij zeker niet alleen op zoek naar sportievelingen. Fietsers, begeleiders, sponsors of supporters, iedereen kan meedoen!''

In 24 uur van Groningen naar Maastricht fietsen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Dát is het doel van HomeRide. Non-stop. Dag én nacht. Volledig of in estafette. 500 kilometer. Langs 7 Ronald McDonald Huizen. Als ambassadeur van HomeRide reed wielerlegende Michael Boogerd op 17 en 18 september de volledige rit uit. ''Hoosbuien, tegenwind en lekke banden. Het was een uitdagende tocht, maar dat heb ik graag voor het Ronald McDonald Kinderfonds over!''

Met Michael Boogerd fietsten 127 andere sportievelingen zich in het zweet voor het Kinderfonds. Michiel Bonte was een van hen: ''Het gaat me iedere keer aan het hart als ik voor mijn werk in een ziekenhuis ben en daar in aanraking kom met jonge patiëntjes. Zeker sinds ik zelf vader van twee kleine dochters ben, begrijp ik de impact die de ziekenhuisopname heeft op ouder én kind. Het voelt goed om met mijn deelname aan HomeRide iets voor deze gezinnen te kunnen betekenen.'' Samen met twaalf collega's van Ricoh Healthcare fietste Michiel maar liefst ¤15.000,- bijeen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. In een kort, flitsend filmpje vatte het team de HomeRide heel mooi samen. ''Het was een onvergetelijke belevenis'', vertelt Michiel verder.

Fietsen ter nagedachtenis aan Milou (14)
Eén team spande de kroon en haalde in nog geen maand tijd ¤35.000,- op. Het vriendenteam uit Beringe (Limburg) fietste mee ter nagedachtenis aan de in juni overleden Milou, die slechts 14 jaar oud mocht worden. Meer dan 100 dagen logeerden de ouders van Milou in Ronald McDonald Huis Utrecht. ''Een uitkomst'', zo beschrijven zij het verblijf in het Huis.

* Uitdagende HomeRide krijgt vervolg!
* Op naar HomeRide 2012...

Op naar HomeRide 2012...

Fietst u op 2 en 3 juni met uw team in de opvallende hartjestrui? Prijkt de naam van uw bedrijf op het tenue van de deelnemers? Of steunt u een vriend, collega of kennis die zich in het zweet fietst voor het Kinderfonds? Doe volgend jaar mee met HomeRide! Met elkaar overbruggen we niet alleen de kilometers, maar ook de afstand van het zieke kind en zijn ouders. Op naar HomeRide 2012!

Ga naar de website van HomeRide voor meer foto's, filmpjes en informatie.

Bezoek voor meer en actuele informatie onze website.