Gemeente Achtkarspelen


Persbericht

2011/YG_81
Buitenpost, 22 september 2011

CJG Achtkarspelen houdt Twitterspreekuur met pedagoog Week van de Opvoeding 2011 vol activiteiten in Achtkarspelen

Van 10 tot 17 oktober staat Achtkarspelen, net als de rest van Nederland, in het teken van de Week van de Opvoeding. In het hele land vinden leuke en interessante activiteiten plaats rond het thema opvoeden en opgroeien. Ook het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Achtkarspelen doet mee.

Op 11 oktober om 19.30 uur organiseert het CJG Achtkarspelen in samenwerking met de scholen voor voortgezet onderwijs in de gemeente voor ouders van (aankomende) pubers de bijeenkomst "Het Puberbrein" in MFC het Vleckehûs in Surhuisterveen. U kunt een interactieve bijeenkomst verwachten over pubers met filmbeelden, testjes, quizvragen en discussiemomenten. Dezelfde lezing wordt op 12 oktober georganiseerd in het gemeentehuis in Buitenpost. Ook deze bijeenkomst start om 19.30 uur. Op 12 oktober om 19.30 uur organiseert het CJG Achtkarspelen voor ouders van kinderen tot 12 jaar de lezing "De Kracht van Positief Opvoeden" in het Clubhuis in Harkema. Tijdens de bijeenkomst krijgen ouders informatie over het positief benaderen van de opvoeding en de ontwikkeling van hun kind(eren). Ouders en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom bij deze gratis bijeenkomsten. Aanmelden kan via info@cjgachtkarspelen.nl of via 06 51 39 45 30.

Op vrijdagochtend 14 oktober organiseert het CJG Achtkarspelen voor alle ouders en overige belangstellenden een twitterspreekuur met de pedagoog. Heeft u vragen of opmerkingen over opvoeden of opgroeien twitter dan mee op www.twitter.com/cjg8k (@cjg8k). Heeft u geen twitteraccount dan zijn wij natuurlijk ook per e-mail bereikbaar: info@cjgachtkarspelen.nl

Tussen 10 en 15 oktober krijgen ouders/ verzorgers via de basisschool, peuterspeelzaal of kinderopvang "De Tipkrant Positief Opvoeden" mee boordevol leuke ideeën en tips plus een folder met informatie over het CJG Achtkarspelen. Mocht u deze niet ontvangen dan kunt u hierover contact opnemen met het CJG via info@cjgachtkarspelen.nl of 06 51 39 45 30.

Tot slot is het CJG Achtkarspelen benieuwd naar de gouden opvoedtip. Vanaf maandag 19 september kan iedereen op www.cjgachtkarspelen.nl de beste of meest creatieve opvoedtip of advies delen. Het CJG zorgt ervoor dat deze tips en adviezen aan het eind van de Week van de Opvoeding op www.cjgachtkarspelen.nl te vinden zijn zodat u alle tips nog eens kunt nalezen. Voor het complete programma en meer informatie kijk op www.cjgachtkarspelen.nl

Het CJG is dé plek waar organisaties voor de jeugd met elkaar samenwerken binnen Achtkarspelen. Iedereen kan bij het CJG terecht met alle vragen of zorgen over opvoeden en opgroeien. Het CJG is er voor (aanstaande) ouders, kinderen en jongeren tot 23 jaar.