Gemeente Tilburg

P E R S B E R I C H T

3 oktober 2011

10 -17 oktober: Week van de Opvoeding

Workshops, sport, rondleidingen en meer

Van 10 tot 17 oktober is het de landelijke Week van de Opvoeding. Ook Tilburg doet mee met diverse leuke en interessante activiteiten rond de thema's opvoeden en opgroeien. Deze zijn voor (aanstaande) ouders, kinderen, jongeren, professionals en alle andere belangstellenden. Op www.jeugdengezintilburg.nl staat een volledig overzicht van de meer dan zestig Tilburgse activiteiten in die week. Die variëren van dans en sport tot workshops en rondleidingen.

Opvoeden, hoe doe jij dat?
De Week van de Opvoeding draait om aandacht voor iedereen die betrokken is bij het opvoeden van kinderen. In die week kunnen zij ervaringen delen, vragen stellen, tips krijgen en veel leuke dingen doen die bij opgroeien en opvoeden horen. Op het activiteitenoverzicht op www.jeugdengezintilburg.nl is te zien welke activiteiten waar en wanneer zijn, wie ze organiseren en of vooraf aanmelden nodig is. Al deze informatie staat ook in een krantje over de Week van de Opvoeding, dat rond 29 september huis aan huis in de gemeente Tilburg verspreid is. Vrijwel alle activiteiten zijn gratis en zonder vooraanmelding toegankelijk.

Ruimere openingstijden Centrum Jeugd en Gezin Tilburg De activiteiten in de Week van de Opvoeding zijn opgezet door diverse organisaties die zich met kinderen en jongeren bezighouden. Deze organisaties werken samen in Centrum Jeugd en Gezin Tilburg: hét punt voor alle vragen en advies over opgroeien en opvoeden. Sinds kort heeft het centrale kantoor en het gratis telefoonnummer (0800 - 3 65 65 65) van Centrum Jeugd en Gezin Tilburg ruimere openingstijden; ze zijn op alle werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar.

Familieplanner 2012
In de Week van de Opvoeding ontvangen alle gezinnen met kinderen op de basisschool een familieplanner (kalender) voor 2012: een steuntje van Centrum Jeugd en Gezin Tilburg in de organisatie van het gezin. De gezinnen ontvangen de kalender in de week van 10 oktober via de basisscholen. Andere gezinnen kunnen de gratis kalender vanaf deze datum en zolang de voorraad strekt, afhalen bij het centrale kantoor van Centrum Jeugd en Gezin Tilburg aan de Ringbaan West 227 (ingang Burg. Suijsstraat).