Ingezonden persbericht


P E R S B ER IC H T

Eerste ICT-praktijkdag in Nederland!

Op maandag 10 oktober 2011 vindt de eerste ICT-praktijkdag in Nederland bij het Markiezaat College in Bergen op Zoom plaats. Het evenement wordt georganiseerd door KlasCement in samenwerking met IT-Workz als ICT-partner en het Markiezaat College. De ICT-praktijkdag is al jaren succesvol in België. Steeds meer Nederlandse medewerkers uit het onderwijs bezochten deze studiedag, zodat de organisatie besloot deze dag te gaan organiseren in Nederland.

ICT-coördinatoren, schoolleiders en docenten uit primair, hoger en beroepsonderwijs volgen op deze dag verschillende sessies die aansluiten bij ICT, innovatie en techniek. Gedurende de dag vinden er twee workshoprondes plaats die gericht zijn op ICT in het onderwijs. Zowel educatief, pedagogisch als technisch.

Programma
Het centrale thema tijdens de eerste Nederlandse editie van de ICT-praktijkdag is ICT Innovatie en Techniek. Het programma bevat meer dan zestig sessies met onder meer onderwerpen als het bouwen van een robot in de klas met 'Dwengo', de inzet van Augmented Reality in de klas, het zelf maken van Layars, Active Gaming in het onderwijs, de werkwijze van Office 365 en Excel 2010. De workshops zijn hands-on, concreet, praktisch bruikbaar, door en voor docenten. Er wordt ook een ICT-markt gehouden. Deelnemers gaan naar huis met concrete nieuwe lesideeën, bruikbaar lesmateriaal, nieuwe vaardigheden en kennis.

Over KlasCement
KlasCement is een educatieve portaalsite, initiatief van EduCentrum België. KlasCement werd opgericht in 1998 en ondertussen is de site gegroeid tot het vertrekpunt van meer dan 66.000 geregistreerde leden uit Vlaanderen en Nederland.

Het doel van de website is om leerkrachten te stimuleren lesmateriaal te delen, leerkrachten aan te zetten tot samenwerken en ze te helpen bij het dichten van de digitale kloof via digitaal lesmateriaal. Meer info op www.klascement.net

Over IT-Workz
IT-Workz is een jong en vernieuwend ICT-bedrijf dat onderwijsorganisaties helpt met het optimaliseren van onderwijsprocessen door gebruik te maken van IT-technologie. De visie achter de dienstverlening is gebaseerd op jarenlange ervaring binnen het onderwijs en richt zich op een driehoek van diensten: automatisering, informatisering en digitale didactiek. De ambitie van IT-Workz is dat alle inspanningen resulteren in beter onderwijs. Verdere integratie van Informatie Communicatie Middelen in het onderwijs kan een belangrijke bijdrage leveren aan betere leerresultaten en op scholen wordt er efficiënter en effectiever gewerkt.

Meer informatie vindt u op www.it-workz.nl

Over het Markiezaat College
Het Markiezaat College is één van de MBO-colleges van het ROC West-Brabant en specialiseert zich in technisch onderwijs. De ambities zijn hoog en ze gaan voor topkwaliteit. Samen met het bedrijfsleven bouwen ze aan de realisatie van de Techniekboulevard in Bergen op Zoom. Dit past in de Real Life Onderwijsconcept, waarin studenten leren alsof ze in de praktijk werkzaam zijn.

Het Markiezaat College verzorgt techniekonderwijs in de volgende clusters: Procestechniek, Engineering, Construction & Maintenance, Vormgeving, Bouw- & Bescherminsgstechniek, Installatie & Elektrotechniek, Mobiliteit & Logistiek en Vliegtuigtechniek.

De visie van het Markiezaat College is dat onderwijs pas effectief is als het student en bedrijfsleven met elkaar verbindt. Ze beloven de studenten dan ook een succesvolle carrière als gewild professional.

Meer informatie vindt u op www.markiezaat.nl.

Over Microsoft
Hoofdsponsor van de ICT-praktijkdag is Partners in Learning Manager. Microsoft wil graag nieuwe educatieve toepassingen tonen op deze ICT-dag, zowel tijdens de sessies als op de stand.