Socialistische Partij

SP Amsterdam :: Oost :: Boze huurders en SP bezetten kantoor Eigen Haard

Boze huurders en SP bezetten kantoor Eigen Haard


09-10-2011 * Tientallen boze bewoners van de Zeeburgerdijk bezetten samen met de SP maandagochtend 10 oktober vanaf 09.30 tijdelijk de entree van het kantoor van de woningcorporatie Eigen Haard. Zij eisen in een manifest leefbare, veilige en gezonde woningen. Tot die tijd willen zij halvering van de huur.
Eigen Haard heeft tientallen jaren nauwelijks onderhoud verricht aan deze woningen aan de Zeeburgerdijk. Veel woningen zijn verkrot. De huurders en de SP eisen nu een oplossing voor de lekkages, rottende kozijnen, zware schimmelvorming, grote scheuren in de muren, loszittende stopcontacten, onveilige balkons enzovoort.

Atilla Selcuk, voorzitter van de bewonerscommisie: "Eigen Haard laat ons al heel lang in de kou staan. Klachten van bewoners worden niet opgelost. Die problemen zijn bij veel woningen groot. De SP bracht de problemen in kaart bij de huurders. We overhandigden tientallen brieven met klachten aan Eigen Haard, waarop de directie beloofde de problemen snel op te lossen. Er zou een lijst worden gemaakt van alle reparaties. Nu, vier maanden later, is er nauwelijks iets gedaan en er is geen lijst. Om de schone schijn op te houden zijn een paar kleine verbeteringen gedaan. Eigen Haard heeft de beloftes gebroken."

SP'er Erik Flentge voegt toe: "De problemen gelden helaas voor veel meer huizen in Oost. Eigen Haard moet zich schamen. Er zijn huurders die van Eigen Haard kregen te horen: 'U krijgt van ons een potje verf'. Zelfs deze belachelijke belofte werd verbroken. De huurders zijn het spuugzat. Ze worden al veel te lang aan het lijntje gehouden."

De huurders en de SP bieden de directie van Eigen Haard een manifest aan. Selcuk van de bewonerscommissie: "Daarin eisen we krachtdadig optreden van de huisbaas. Tot de problemen zijn opgelost willen we halve huur. Hopelijk is dat een aansporing voor Eigen Haard nu eindelijk eens iets te doen." De directie van Eigen Haard wordt door de huurders en de SP gevraagd het manifest ter plekke te ondertekenen.