opsporingsbericht : Ladingdiefstal en gijzeling van een vrachtwagenchauffeur in WETTEREN

10/10/2011 14:03

Federale Politie - Police Federale


De politie vraagt, op verzoek van de procureur des Konings van BRUSSEL, om volgend opsporingsbericht te verspreiden :

Op dinsdag 4 oktober 2011 vertrekt rond 05.00 uur een Britse trucker vanuit de stelplaats EXTRA LOGISTIK in Vilvoorde met een lading naar Engeland .

Na 1 km doet een bestuurder van een onbekende wagen teken met zijn grootlichten om de vrachtwagenchauffeur te doen stoppen.

De man stopt op de pechstrook in Grimbergen en gaat kijken naar de achterzijde van de oplegger. Plots staan daar 3 mannen in zwart gekleed en bedreigen de chauffeur met een handvuurwapen.

Onder bedreiging van het wapen moet de trucker opnieuw plaats nemen in zijn vrachtwagen. Eén van de daders stapt mee in de cabine en beveelt de chauffeur verder te rijden.

Op de parking van Groot-Bijgaarden moet de chauffeur 5 minuten halt houden en dan vervolgens verder rijden. Even verderop, op de parking van de E40 in WETTEREN (richting kust) moet de chauffeur helemaal tot achteraan doorrijden. Hij moet stoppen aan een dienstweg die toegang geeft naar de gebouwen van de Regie en de Wegpolitie van Wetteren. Daar staat hij 15 minuten stil.

Uiteindelijk moet de chauffeur een dienstweg (Poortelos) inslaan naast het gebouw van de Regie. Dit is een laterale weg naast de autosnelweg in Wetteren die leidt naar het industriepark. Daar ziet de chauffeur 3 mannen staan bij vermoedelijk dezelfde wagen die hem vanaf Vilvoorde heeft achtervolgd. De drie mannen openen onmiddellijk de oplegger en stelen een deel van de lading. De chauffeur wordt opgesloten in de oplegger. Het is dan 06.23 uur. Het slachtoffer werd pas tegen 16.30 uur bevrijd.

Was u getuige van de feiten, heeft u de vrachtwagen met opvallend opschrift zien staan op de dienstweg Poortelos en kan u meer info geven over de 4 daders of het voertuig dat werd gebruikt door de daders. Alle informatie is welkom op het

gratis nummer 0800 30 300

Tips zijn ook welkom via opsporingen@politie.be

Dit opsporingsbericht staat online op de website van de politie www.politie.be in de rubriek « te identificeren »

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel