Politie Twente

Diverse rijbewijzen ingevorderd Enschede / Hengelo
Zaterdag 8 oktober omstreeks 22.00 uur zagen oplettende weggebruikers een automobilist rijden in Enschede. De automobilist verkeerde duidelijk onder invloed en had de gehele rijbaan nodig om zijn weg te vervolgen vanaf de Military naar huis. De politie werd ingeschakeld. Op de Bamshoevelaan controleerden surveillerende agenten de automobilist. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 36-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,47 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (2011095879)

Hengelo
Zondag 9 oktober omstreeks 04.00 uur controleerden surveillerende agenten, op het Burgemeester Jansenplein in Hengelo, een snorfietser. Omdat het vermoeden bestond dat de snorfietser, een 32-jarige man uit Hengelo, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,44 promille uit. Het rijbewijs werd ingevorderd. (2011095952)

Zondag 9 oktober omstreeks 03.00 uur controleerden surveillerende agenten, op het Burgemeester Jansenplein in Hengelo, een bestuurder van een auto. Hij viel op door zijn asociale rijgedrag. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 28-jarige man uit Hengelo, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,18 promille uit. De automobilist is een beginnend bestuurder en het rijbewijs is ingevorderd. (2011095903)

Bestuurder brommobiel gewond bij aanrijding Rijssen
Een 72-jarige bestuurder van een brommobiel raakte zaterdag 8 oktober gewond bij een aanrijding.

Zaterdagmiddag 8 oktober omstreeks 12.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Wierdensestraat / Parkweg in Rijssen. Een 72-jarige bestuurder van een brommobiel verleende op genoemde kruising geen voorrang aan een 24-jarige automobilist uit Rijssen. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 72-jarige man raakte hierbij gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011095763)

Twee gewonden bij aanrijding
Beuningen
Een 87-jarige automobilist uit Denekamp en een 52-jarige bijrijdster uit Deventer raakten zaterdag 8 oktober gewond bij een aanrijding.

Zaterdagmiddag 8 oktober omstreeks 15.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Denekamperstraat in Beuningen. Een 87-jarige automobilist uit Denekamp merkte te laat op dat de voor hem rijdende 52-jarige automobilist uit Deventer zijn snelheid verminderde. Hierdoor botste de 87-jarige automobilist achter op de auto van de 52-jarige automobilist. De 87-jarige man uit Denekamp raakte gewond bij de aanrijding evenals ook de 52-jarige bijrijdster uit Deventer die bij de 52-jarige automobilist in de auto zat. Beiden werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (2011095791)

Eén man geslagen door vijf jongens Saasveld
Een 22-jarige man uit Borne is maandag 10 oktober rond 02.50 uur, bij een horecagelegenheid in Saasveld, geslagen door vijf jongens. Drie 16-jarige jongens uit Borne, een 17-jarige jongen uit Borne en een 16-jarige jongen uit Hengelo zijn ingesloten voor verder verhoor. De vechtpartij is ontstaan doordat de 22-jarige man een opmerking maakte naar de groep jongens. (2011096142)

Man aangehouden na aanrijding
Enschede
Een 51-jarige man uit Enschede is zondag 9 oktober aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding en voor het rijden onder invloed van alcohol.

Zondag 9 oktober omstreeks 20.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Gronauseweg in Enschede. Een 19-jarige man uit Enschede moest tengevolge van een verkeerssituatie remmen. Op dat moment werd zijn voertuig geraakt door de auto achter hem. De bestuurder, een 51-jarige man uit Enschede, is na de aanrijding doorgereden. De ademanalyse wees 580 ug/l, dat is 1,33 promille. Rijbewijs is ingevorderd. (2011096104)

Man aangehouden voor inbraak
Hellendoorn
Een 38-jarige man uit Harbrinkhoek is zondag 9 oktober omstreeks 18.00 uur aangehouden voor inbraak in een woning.

Zondag 9 oktober zagen twee bewoners, een 53-jarige man en een 50-jarige vrouw uit Hellendoorn, twee mannen die aan het inbreken waren in een woning aan de Meester Werkmanstraat. Eén van de verdachten, een 38-jarige man uit Harbrinkhoek, kon vrijwel direct worden aangehouden op de locatie. Er loopt een onderzoek naar de tweede verdachte. (2011096063)

Burgernet op Military Boekelo: geen meldingen Boekelo
Zaterdag 8 oktober was het voor bezoekers van de Military Boekelo mogelijk om voor één dag Burgernetdeelnemer te worden. In totaal hebben 135 mensen zich hiervoor aangemeld. Gelukkig is de behulpzaamheid van deze mensen niet nodig geweest; er was geen aanleiding voor het versturen van een burgernetmelding. Na afloop van de Military Boekelo kregen de 135 aangemelde deelnemers een sms waarin zij werden bedankt voor hun bereidwilligheid.

Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Ook kan Burgernet in worden gezet bij grote evenementen, zoals de Military. Burgernet maakt gebruik van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven in een gemeente, of bezoekers van een evenement. Burgernet is op zoek naar burgers die behulpzaam willen zijn om verdachten, voertuigen of vermiste personen gerichter en sneller op te sporen. Gewoon vanuit uw eigen huis, op straat, vanaf uw werkplek of wanneer u een groot evenement bezoekt. Zo vergroten we samen de kans dat een vermist kind snel wordt opgespoord of dat een verdachte sneller wordt gepakt. Kijk op www.burgernet.nl om u aan te melden.

Het afgelopen jaar is Burgernet in alle Twentse gemeenten in gebruik genomen en zijn inmiddels bijna 27.000 Twentenaren geregistreerd als Burgernetdeelnemer. Bijna dagelijks wordt Burgernet ingezet bij het opsporen van personen, voertuigen of verdachten.

Burgernet voor één dag tijdens Military Boekelo
Zaterdag 8 oktober is het voor bezoekers van de Cross Country op de Military mogelijk om voor één dag Burgernetdeelnemer te worden. Dagdeelnemers krijgen alleen meldingen die te maken hebben met de veiligheid tijdens de Military. De deelname wordt aan het einde van de dag automatisch beëindigd.

Deze nieuwe toepassing in het Burgernetsysteem maakt het mogelijk om Burgernet in te zetten bij grote evenementen, zoals de Military. Deelnemers kunnen zich voor één dag aanmelden en zo meehelpen bij het opsporen van bijvoorbeeld een vermist kind. Ook kan Burgernet tijdens het evenement worden ingezet als er met betrekking tot de veiligheid iets aan de hand is.

Door zaterdag 8 oktober een SMS te sturen naar het nummer 8844 met de tekst "BN military" wordt u geregistreerd als dagdeelnemer voor de Military. De aanmelding wordt aan het einde van de dag automatisch beëindigd.

Bent u al deelnemer van Burgernet, ook dan kunt u zich aanmelden als dagdeelnemer tijdens de Military. Dit staat namelijk los van uw normale deelname aan Burgernet. Na zaterdag 8 oktober bent u dus nog steeds Burgernetdeelnemer in uw woon- of werkomgeving.

Bent u nog geen deelnemer van Burgernet, kijk dan op www.burgernet.nl om u aan te melden. Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven in een gemeente. Deelname aan Burgernet is kosteloos. Burgernet is op zoek naar burgers die behulpzaam willen zijn om verdachten, voertuigen of vermiste personen gerichter en sneller op te sporen. Gewoon vanuit uw eigen huis, op straat of vanaf uw werkplek. Zo vergroten we samen de kans dat een vermist kind snel wordt opgespoord of dat een verdachte sneller wordt gepakt.

Het afgelopen jaar is Burgernet in alle Twentse gemeenten in gebruik genomen en zijn inmiddels bijna 27.000 Twentenaren geregistreerd als Burgernetdeelnemer. Bijna dagelijks wordt Burgernet ingezet bij het opsporen van personen, voertuigen of verdachten.

Vier winkeldieven aangehouden
Enschede
Vrijdag 7 oktober zijn omstreeks 13.00 uur vier personen aangehouden. Het viertal wordt verdacht van een winkeldiefstal, gepleegd in een warenhuis aan het H.J. van Heekplein in Enschede.

Op beelden van de beveiligingscamera's zagen de agenten dat drie vrouwen en een man kledingstukken uit de winkel meenamen naar de paskamers en het daar aan elkaar overhandigden. Twee vrouwen hadden een kinderwagen bij zich, waar kledingstukken op werden gelegd. Vervolgens was te zien dat de drie vrouwen met de lift naar de parkeergarage gingen, zonder dat de goederen werden afgerekend. Daarop werden de die vrouwen aangehouden. Ook de man, die in de winkel was achtergebleven, werd aangehouden. Het viertal, een 30-jarige man uit Rotterdam, een 25-jarige vrouw uit Spijkenisse, een 28-jarige vrouw uit Almere en een 46-jarige vrouw uit Rotterdam, is voor verder onderzoek ingesloten. (2011095451

Jongetje van fiets gereden, politie zoekt getuigen Hengelo
Zondagmiddag 9 oktober is een 7-jarig jongetje op de kruising Antwerpenstraat / Mechelenstraat van zijn fiets gereden door een onbekend gebleven automobilist. Het jongetje fietste omstreeks 16.15 uur op het genoemde kruispunt, toen een automobilist tegen zijn fiets reed, waardoor het jongetje ten val kwam. De automobilist reed door. Het gaat om een kleine witte of grijze auto. De politie verzoekt getuigen of de betreffende automobilist zich te melden. Dit kan door te bellen naar team Hengelo van Politie Twente, 0900-8844. (2011096048)

Man aangehouden voor autokraak

Enschede
Zondag 9 oktober omstreeks 00.20 uur is een 38-jarige Almeloër aangehouden. De Almeloër stond gesignaleerd omdat hij wordt verdacht van twee autokraken, gepleegd in de nacht van 19 op 20 mei 2011 aan de Amaliastraat in Enschede. De politie trof de man zondag 9 oktober aan op de Brammelerdwarsstraat in Enschede. De man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. (2011047186)

Rijbewijs ingevorderd
Almelo
Zondagmorgen 9 oktober omstreeks 04.00 uur is een 21-jarige Almeloër zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij onder invloed van alcohol achter het stuur had gezeten. De Almeloër is op de Grotestraat in Almelo gecontroleerd en bleek beginnend bestuurder te zijn. De agenten vermoedden dat de Almeloër onder invloed van alcohol verkeerde en namen hem daarom mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 1,08 promille uit. Het rijbewijs van de Almeloër is ingevorderd. (2011095958)

Aangehouden voor bezit drugs
Hengelo
Een 18-jarige man uit Goor is zondagmorgen 9 oktober omstreeks 03.30 uur aangehouden voor het bezitten van harddrugs. Omstreeks 03.30 uur kreeg de politie melding dat bij een discotheek aan de Beekstraat in Hengelo iemand door de beveiliging was aangehouden in verband met het in bezit zijn van GHB. De 18-jarige man uit Goor is overgedragen aan de politie. Hij bleek inderdaad een flesje met GHB bij zich te hebben. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. (2011095957)


-----------------------
26 november 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

10 oktober 2011
053-4555588

---- --