Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Vierhouten - Vijftal bestuurders onder invloed tijdens    |
|     |Wilddagen                                                 |
De politie heeft in het weekeinde van zaterdag en zondag 9 oktober, tijdens de Wilddagen in Vierhouten, alcoholcontroles gehouden. In totaal werden er 447 blaastesten afgenomen, vijf bestuurders bleken met alcohol op achter het stuur te hebben gezeten.

De politie controleerde, zoals aangekondigd, veel bezoekers van dit festijn. Er zijn vijf bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed. Het hoogst gemeten alcoholpercentage betrof hier 1,15 promille. Bij 1,3 promille wordt het rijbewijs van een bestuurder ingevorderd. (Van beginnend bestuurders bij 0,8 promille). Tegen alle vijf de bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt.

Naast de processen-verbaal voor rijden onder invloed heeft de politie nog negen andere bekeuringen uitgeschreven, waaronder het fietsen zonder verlichting.

Inbraak
Tijdens de Wilddagen, werd er op de zondag ingebroken in het dorpshuis aan de Elspeterweg. De inbraak werd rond 18.30 uur gemeld bij de politie. Er is een deur geforceerd om het pand binnen te komen en ondermeer geld gestolen. Voor deze inbraak is de politie op zoek naar tips en getuigen. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.

2011142333, 2011142339

|     |Harderwijk - Drie auto's vernield                         |
In de nacht van zaterdag op zondag 8 oktober zijn er aan de Waltorenstraat in Harderwijk drie auto's vernield. Een getuige meldde de vernielingen bij de politie, die direct een onderzoek startte.

De politie kreeg rond 23.30 uur melding van de vernielingen. Er zijn van twee auto's ruitenwissers vernield en van één auto is het logo afgebroken. De politie was snel ter plaatse, maar er was geen spoor meer van de daders. De politie doet nader onderzoek naar deze vernielingen, het gaat mogelijk vier jongens, waarvan één met een blanke huidskleur en drie met een getinte huid. Alle vier vermoedelijk in de leeftijd van ongeveer 18 jaar. Met tips en getuigen, kan men zich melden bij de politie via 0900-8844.

2011142077

|     |Ermelo - Computer weg bij woninginbraak                   |
Bij een woninginbraak aan de Kosterland in Ermelo is zaterdag 8 oktober ondermeer een computer gestolen. De politie onderzoekt de inbraak.

De bewoners ontdekten en meldden de inbraak rond 23.30 uur bij de politie. Er is een raam geforceerd om de woning binnen te komen. De dieven gingen er ondermeer met een computer vandoor.

2011142092

|     |Epe - Man onder invloed belandt in de sloot               |
De politie heeft zondag 9 oktober aan de Vemderweg in Epe een 29-jarige man uit Raalte aangehouden voor het rijden onder invloed. De man belandde met zijn auto in een droogstaande sloot.

Het ongeval werd rond 22.45 uur bij de politie gemeld. Agenten gingen ter plaatse zagen de 29-jarige in de berm lopen en spraken hem aan. Een blaastest gaf aan, dat de bestuurder had gedronken. Op het politiebureau werd op de ademanalyse een promillage van 1,66 gemeten. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011142375, 2011142386

|     |Ermelo - Vier gewonden bij frontale botsing               |
Bij een frontale botsing tussen twee personenauto's op de N302 ter hoogte van de Tonnenbergweg onder Ermelo zijn zondag 9 oktober vier personen gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd. Er werd onder meer heup- en inwendig letsel vastgesteld.

De politie kreeg rond 17.45 uur de melding van de botsing. Een 21-jarige autobestuurder afkomstig uit Harderwijk, was vermoedelijk bezig met een inhaalmanoeuvre, waarbij hij niet op tijd op zijn eigen weghelft terug kon komen. Hij reed vanuit de richting Apeldoorn en botste frontaal met de personenauto die op de andere weghelft hem tegemoet kwam rijden. Zowel de 21-jarige bestuurder en een 22-jarige Harderwijker die als passagier in de auto zat, maar ook de 39-jarige bestuurder van de andere auto en zijn 48-jarige bijrijdster, beiden uit Arnhem, raakten hierbij gewond. Drie ambulances kwamen ter plaatse om de gewonden te vervoeren.

De Arnhemse bestuurder reageerde behoorlijk agressief naar de andere bestuurder en moest door omstanders worden tegen gehouden. Om verdere problemen te voorkomen, werden de beide koppels naar verschillende ziekenhuizen vervoerd. De Arnhemse gewonden naar Apeldoorn en de Harderwijkers naar hun woonplaats. Er werd ondermeer heupletsel en inwendig letsel vastgesteld. De dienst Verkeersongevallen Analyse (VOA) doet nader onderzoek naar de juiste toedracht.

2011142307

|     |Putten - 19-jarige mishandeld - politie zoekt getuiigen   |
De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling op vrijdag 7 oktober aan de Engweg in Putten. Een 19-jarige jongen uit Vleuten werd hier mishandeld nadat hij een andere jongen aansprak op zijn gedrag. De 19-jarige liep een hoofdwond op en moest zich onder doktersbehandeling stellen.

De jongeman stond rond 21.00 uur met kennissen te praten in een parkje nabij de Engweg. Een andere jongen kwam er bij staan en trapte expres tegen de fiets van de 19-jarige en begon te schelden. Hij werd op zijn gedrag aangesproken en na een schermutseling tussen de twee, arriveerden vrienden van de jongen in een auto. Hierop is de 19-jarige weggerend, maar even later mishandeld, waarbij het hoofdletsel opliep.

De politie is een onderzoek gestart en wil graag in contact komen met getuigen, die iets gezien hebben van de mishandeling. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

2011141697

EINDE BERICHTEN
-----------------------
(

(

---- --