Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Winterswijk-Opgepakt na belediging en belemmeren agenten  |
In de nacht van zaterdag op zondag 9 oktober zijn een 25-man en een 18-jarige jongen uit Winterswijk aangehouden voor belediging en belemmering van politiemensen. De man beledigde agenten die vanwege een conflict bij een horecagelegenheid ter plaatse waren geroepen. De tiener belemmerde een agent toen die bezig was met een aanhouding van een derde persoon.

Agenten kregen rond 00.45 uur de melding dat er een conflict gaande was bij een horecagelegenheid in Winterwijk. Op dat moment waren er veel omstanders aanwezig. Ter plaatse werden de agenten eerst beledigd door de 25-jarige man. Hij werd aangehouden en ingesloten op het politiebureau voor verhoor. Toen een agent nog een persoon voor belediging wilde aanhouden, belemmerde de tiener de agent door meerdere malen aan de agent te duwen en te trekken. Er ontstond een worsteling, waarop de agent reageerde door pepperspray tegen de tiener te gebruiken. Hij kon vervolgens worden aangehouden en hij is op het politiebureau ingesloten voor verhoor. Beide verdachten zijn zondagmiddag weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op. De aanhouding van de derde persoon heeft niet meer plaats gehad, maar zijn identiteit is bij de politie bekend. De zaak krijgt een vervolg. 2011142071
|     |Doetinchem - Meisje gewond door rondslaande man           |
Een 16-jarig meisje uit Doetinchem raakte in de nacht van zaterdag op zondag 9 oktober gewond, nadat zij een vuistslag op haar gezicht kreeg van een 40-jarige man uit Smallenberg. De man is aangehouden.

Het meisje verliet rond 03.30 uur een horecagelegenheid in Doetinchem. Op dat moment stond de 40-jarige man voor de deur van de horecagelegenheid, omdat hij naar binnen wilde. Toen hij vanwege het late tijdstip door de beveiliger niet werd toegelaten, begon hij in het rond te slaan. Het meisje werd hierdoor in haar gezicht geraakt en liep letsel op.

De man is door de beveiliging van de horecagelegenheid aangehouden en onder controle gebracht. Agenten die ter plaatse kwamen, hebben de man overgenomen en hem op het politiebureau ingesloten voor verhoor. De man is zondag weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

2011142113

|     |Steenderen - Kluis weg bij woninginbraak                  |
Op zondag 9 oktober is er een woninginbraak gepleegd aan de J.F. Oltmansstraat in Steenderen. Bij de inbraak is een kluis met waardevolle spullen weggenomen.

De inbraak werd zondag rond 18.00 uur ontdekt. Door een deur te forceren kon men de woning binnenkomen. De politie stelt een buurtonderzoek in.

2011142317

|     |Gaanderen - Woninginbraak                                 |
Op zondag 9 oktober is er een woninginbraak gepleegd aan de Westerbroekstraat in Gaanderen. Het is nog onbekend wat er uit de woning is weggenomen.

De inbraak werd zondag rond 18.00 uur ontdekt. Door een raam te forceren kon men de woning binnenkomen. Het Team Forensische Opsporing van de politie stelt een nader onderzoek in.

2011142337

|     |Neede - Heggen in brand                                   |
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar twee heggenbranden aan de Velver en aan de Ten Coate Plas in Neede. De branden vonden plaats in de nacht van zaterdag op zondag 9 oktober. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Bewoners van de Velver ontdekten rond 01.30 uur dat hun heg in brand stond. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen.

Rond 04.15 uur kregen de brandweer en de politie opnieuw een melding van een heggenbrand. Dit keer aan de Ten Coate Plas. Agenten konden deze brand met een brandblusser blussen. Het is nog onbekend hoe de branden zijn ontstaan. De politie is op zoek naar tips en getuigen. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.

2011142091 2011142154

EINDE BERICHTEN
-----------------------
(

(

---- --