Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

WijnegemShopping Center behaalt het Guinness World Records record "de langste catwalk ooit!"

Zaterdag 8 oktober om 11u55 behaalde het Belgische winkelcentrum WijnegemShopping Center officieel het wereldrecord "de langste catwalk". Hiervoor werd een catwalk van 2.292 meter gebouwd in alle gangen op het gelijkvloers van WijnegemShopping Center en zelfs een stuk in het parkeergebouw buiten. Aan deze catwalk werd een volledige week gebouwd door een team van 8 mensen, om te voldoen aan alle strenge eisen van Guinness World Records.

De catwalk werd omstreeks 10u.gecontroleerd en opgemeten door gerechtsdeurwaarder Stryckers en door Leo Carpentier, burgemeester van Wijnegem. Toen werd reeds bekend gemaakt dat de technische eisen voor de catwalk behaald werden en dat de catwalk 2.292 meter was.

Aangezien Guinness World Records voorschrijft dat er een modeshow dient plaats te vinden op de catwalk, werd het wereldrecord pas definitief bevestigd na een prachtige modeshow, onder leiding van presentatrice Els Tibau. De modeshow eindigde om 11u55, waarna de gerechtsdeurwaarder officieel verklaarde dat het wereldrecord "de langste catwalk" behaald werd. Daarop werd een massa confetti de lucht in gespoten om het record te vieren!

De hele dag vonden nog animaties en modeshows plaats op de catwalk om het wereldrecord te vieren!

WijnegemShopping Center:
WijnegemShopping Center is het grootste shopping center van de Benelux en telt 240 winkels en 5.000 gratis parkeerplaatsen.

Het winkelcentrum heeft winkels als H&M, Zara, Hollister Co, VeroModa, Mc Gregor, Mer Du Nord, Steps, Vila en C&A, maar ook boekenwinkels, horecazaken, verzorgingswinkels, woondecoratie, enz.

Gezien haar ligging, niet ver van de Nederlandse grens, bezoeken vele Nederlanders het populaire winkelcentrum als daguitstap.