Gemeente Apeldoorn

10-10-2011

Groen licht voor woningbouw Kanaalzone Zuid

De Europese Commissie heeft ingestemd met de investering van de provincie Gelderland en de gemeente Apeldoorn in de transformatie van de Pilot Kanaalzone Zuid. Dat betekent dat het plan voor 250 nieuwe woningen binnen de pilot doorgang kan vinden. Afgelopen januari zijn de woningcorporaties Ons Huis en de Woonmensen, de provincie Gelderland en de gemeente Apeldoorn een aangepast plan hiervoor overeengekomen.

Op 28 februari jl. tekenden deze partijen de Actualisatie van de Samenwerkingsovereenkomst voor de bouw van ruim 250 woningen in Kanaalzone Zuid. Deze plannen zijn inmiddels goedgekeurd door de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit. Nu de goedkeuring uit Brussel binnen is, wordt de procedure voor het gereedliggende bestemmingsplan afgerond. Naar verwachting beslist de gemeenteraad hierover in december.

Werk start begin 2012
Doordat het antwoord uit Brussel lang op zich heeft laten wachten, schuift de planning op. De samenwerkende organisaties starten nu de aanbesteding voor de voorbereidende werkzaamheden. Daarbij gaat het om sloop, sanering en bouwrijp maken. Naar verwachting starten deze werkzaamheden begin 2012.

Einde persbericht