Ingezonden persbericht


PinkRoccade Local Government maakt zich klaar voor de toekomst en stuurt bedrijfsvoering bij

Eindhoven, 10 oktober 2011 - PinkRoccade Local Government, onderrdeel van Total Specific Solutions (TSS), maakt zich klaar voor de toekomst. Nederlandse gemeenten worden in een periode van forse bezuinigingen geconfronteerd met steeds meer taken op het vlak van dienstverlening aan burgers, bedrijven en instellingen. Als een leidende leverancier van gemeentelijke informatietechnologie wil PinkRoccade Local Government haar klanten ondersteunen in dit uitdagende veranderingsproces met de juiste oplossingen en een adequate dienstverlening. Daarom gaat het bedrijf haar innovatie- en investeringskracht intensiveren.

Om dit mogelijk te maken is zowel kritisch gekeken naar de benodigde capaciteit als naar de structuur van de organisatie. Naast de introductie van een sterk vereenvoudigd, efficiënt organisatiemodel is, met instemming van de Ondernemingsraad, besloten het personeelsbestand in te krimpen met circa tien procent. Deze inkrimping betreft alle afdelingen. Doel is om vanuit innovatie de slagkracht van het bedrijf in hoog tempo te versterken.

Directieteam en Raad van Advies
Om de nieuwe strategie op een daadkrachtige wijze te vertalen naar nieuw beleid, is ook een volledig nieuw directieteam geformeerd. Dit staat onder leiding van Han Knooren, algemeen directeur en Hans Bijlsma, plaatsvervangend algemeen directeur. Het nieuwe team is inmiddels operationeel. Daarnaast kent PinkRoccade Local Government voortaan een externe Raad van Advies. Deze Raad bestaat uit toonaangevende personen binnen de Nederlandse lokale en centrale overheid en aanpalende marktgebieden zoals de zorg. Verder blijven de Gebruikersvereniging en de Midoffice Community belangrijke klankborden voor strategische en operationele beslissingen.

Investeringskracht
'PinkRoccade Local Government is de enige Nederlandse informatietechnologieleverancier die het woord 'lokale overheid' in haar bedrijfsnaam heeft opgenomen. Dit onderstreept het strategisch commitment aan deze markt waarin het bedrijf, als onderdeel van het krachtige Total Specific Solutions, actief en in toenemende mate investeert', aldus Han Knooren, algemeen directeur van PinkRoccade Local Government.

TSS is met een omzet van bijna ¤200 miljoen een top-10 speler inn de Nederlandse IT-industrie en een van Nederlands grootste niet-beursgenoteerde automatiseringsconcerns. De recente overname van Planconsult, marktleider op het gebied van Samenlevingszaken, door PinkRoccade Local Government, is een voorbeeld van het langetermijn commitment aan de lokale overheid. Door deze acquisitie is het bedrijf in staat om gemeenten met moderne en flexibele oplossingen te ondersteunen in een domein dat gekenmerkt wordt door snel veranderende wet- en regelgeving. Naast deze gerichte overname, versterkt PinkRoccade Local Government haar concurrentiekracht onder andere door een heroriëntatie op bedrijfsmiddelen. Nearshoring van softwareontwikkeling is hierbij een van de strategische en kostenefficiënte middelen. Over PinkRoccade Local Government
Al meer dan dertig jaar ondersteunt PinkRoccade Local Government met een uitgebreid portfolio van oplossingen en diensten op het gebied van advies en infrastructuur de lokale overheid bij de uitvoering van haar wettelijke taken en bij de optimalisering van haar bedrijfsvoering. PinkRoccade Local Government vertaalt zijn uitgebreide kennis en expertise voortdurend in nieuwe bedrijfssoftwareproducten en diensten. Het zijn innovatieve producten die zich in de praktijk hebben bewezen. Zo biedt PinkRoccade Local Government op basis van zijn unieke competenties de lokale overheid de continuïteit, betrouwbaarheid en zekerheid die zij zoekt. PinkRoccade Local Government is onderdeel van Total Specific Solutions (TSS).

Over Total Specific Solutions

De TSS bedrijven zijn gespecialiseerde IT-bedrijven met een focus op een specifieke expertise of een specifieke marktsector. De TSS bedrijven zijn: Co-maker, Everest, KZA, PharmaPartners, PinkRoccade Local Government, PinkRoccade Healthcare, TASS en Yonder. TSS is een strategische marktspeler: één onderneming, één gedeelde marktvisie en een volledig commitment aan de markten waarop de TSS bedrijven opereren.

Noot voor de redactie (