Ingezonden persbericht


Mitros en Greenchoice plaatsen 1500m2 zonnepanelen in binnenstad Utrecht

Utrecht/Rotterdam, 10 oktober 2011 - Afgelopen zaterdag 8 okttober werd officieel gestart met het plaatsen van 1500m2 zonnepanelen op de daken van de Dollardstraat en Amaliadwarsstraat (Rivierenwijk) in Utrecht (beeld hieronder en in html-bijlage). Woningcorporatie Mitros en energieleverancier Greenchoice werken samen aan de realisatie van dit grootschalige binnenstedelijke zonnepanelenproject. De panelen zullen er minimaal 20 jaar liggen en jaarlijks zo'n 85.000 kWh duurzame energie opwekken.

Voordelen voor alle partijen
Mitros wil graag meer ervaring opdoen met deze schone techniek van energieopwekking en heeft de daken van de woningen aan de Dollardstraat/Amaliadwarsstraat ter beschikking gesteld. Voor energieleverancier Greenchoice is deze 1500m2 een aanzienlijke toevoeging aan haar productiecapaciteit voor zonnestroom. De gemeente Utrecht werkte mee om alle contractuele punten op de i te krijgen en heeft baat bij de CO2-reductie van ongeveer 55.000 kg per jaar. De bewonerscommissie is intensief betrokken geweest bij de voorbereidingen en ontvangt uit de opbrengst van de zonnepanelen jaarlijks een bijdrage voor zonnige buurtactiviteiten.

Nog meer zonnepanelen
De Rivierenwijk is niet de enige wijk waar Mitros van start gaat met zonne-energie. Ook in Overvecht wordt dit jaar gestart met het aanleggen van zonnepanelen. Bij een groot renovatieproject in de Vechtzoom worden deze geïntegreerd in de dakbedekking.

Beeld: Eerste panelen zaterdag 8 oktober
vlnr: Vincent Bijl (Greenchoice), Antoniek Vermeulen (programmamanager Utrechtse Energie), Frank Heijckmann (Greenchoice) en Karin Verdooren (directeur Mitros Wonen Utrecht) plaatsten afgelopen zaterdagochtend samen met de bewoners het eerste paneel. De bewoners konden vervolgens met een hoogwerker omhoog om de panelen te bekijken. Zie ook http://greenchoice.pressdoc.com