Socialistische Partij

SP Amsterdam
Gemeente moet zeggenschap over meldkamer ambulance houden

10-10-2011 * Amsterdam lijkt de directe zeggenschap over de meldkamer van de ambulancedienst te verliezen. SP-gemeenteraadslid Maureen van der Pligt: "Het stadsbestuur heeft ons verzekerd dat de gemeente zeggenschap zou houden. Dit is van groot belang omdat de meldkamer van de ambulance goed moet samenwerken met politie en brandweer. Nu hebben ons berichten bereikt dat dit wellicht niet meer gegarandeerd is. Dat is onacceptabel."
Maureen van der Pligt
In de zomer besloot de raad dat de ambulancedienst volledig overging naar het particuliere VZA. De SP betreurde dit besluit. Van der Pligt: "Maar gelukkig waren zowel raad als wethouder het er over eens dat de gemeente zeggenschap moet houden over de meldkamer. In de Raad van Commissarissen zou een lid benoemd worden door het openbaar bestuur. Nu blijkt dat er alleen iemand kan worden voorgedragen en dat het AMC, 100 procent eigenaar van VZA, het besluit zal nemen."

Omdat dit tegen de wens van de raad is en niet strookt met uitspraken van wethouder Van der Burg zal de SP in de komende raadsvergadering de wethouder hier stevig over aan de tand voelen. Van der Pligt: "Ik ben benieuwd hoe de wethouder zijn belofte gaat nakomen en er voor zal zorgen dat de gemeente zeggenschap over de meldkamer houdt."