Politie Brabant Zuid-Oost

Politie en gemeenten presenteren unieke veiligheids-app

Best/Oirschot/Son en Breugel, 10-10-2011 o De Politieafdeling Best-Oirschot-Son en Breugel (BOS) en de gemeenten Best, Oirschot en Son en Breugel hebben samen een unieke veiligheids-app laten ontwikkelen. Die is maandag 10 oktober in Best gepresenteerd in aanwezigheid van staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie.

De veiligheids-app heet POLITIE BOS en is gratis te downloaden in de app-store of de android-market. Ze is speciaal gemaakt voor de inwoners van Best, Oirschot en Son en Breugel. Via hun mobiele telefoon of tablet kunnen zij voortaan op de hoogte blijven van alle relevante veiligheidsinformatie in hun eigen gemeente.

Uniek

De app is uniek in ons land. Er is nog geen andere politie-afdeling of politiekorps die, samen met enkele gemeenten, een dergelijke applicatie heeft laten maken. Het is zo bijzonder dat Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie maandag 10 oktober aanwezig was de presentatie in het gemeentehuis in Best..

Toepassingen

Inwoners van Best, Oirschot en Son en Breugel die de app downloaden op hun mobiele telefoon of tablet, hebben daarna snel en simpel allerlei veiligheidsinformatie binnen handbereik. Zo kunnen zede politie- en opsporingsberichten oproepen en lezen ze vooraf waar de politie of de gemeenten controles gaan uitvoeren. Ze blijven op de hoogte van waar de buurtbrigadier in hun eigen wijk mee bezig is en krijgen informatie over de verschillende veiligheidsprojecten van gemeenten en politie. En heel aardig: ze kunnen via de app ook zelf een melding maken van een onveilige situatie. Die boodschap, eventueel aangevuld met een foto, kunnen ze dan rechtstreeks naar één van de drie gemeenten of naar de politie sturen. Dat geldt ook voor incidenten of verdachte situaties. En wanneer gebruikers de 'pushberichten' activeren, krijgen ze automatisch een melding binnen van bijvoorbeeld nieuwe opsporingsberichten en uit te voeren verkeerscontroles.

Applsapp

De app is ontwikkeld door het bedrijf Applsapp, dat sinds 2009 als app developer een prominente plek in de bruisende markt van apps inneemt. Het bedrijf ontwikkelt apps voor iPhone, iPad en Android smartphone en tablets. Die variëren van een app voor tablets die het voor bedrijfsvertegenwoordigers mogelijk maakt altijd en overal alle bedrijfsdocumentatie en presentaties bij de hand te hebben, tot een app waarmee alle radiostations te beluisteren zijn, tot een app waarmee gedronken wijnen gedocumenteerd kunnen worden. Meer informatie over het bedrijf staat opwww.applsapp.nl.