Gemeente Hoogeveen

Wethouders openen informatiemarkt voor vrijwilligers

6 oktober - Op dinsdag 11 oktober is de Burgerzaal van het raadhuis helemaal van en voor vrijwilligers. Gemeente en de Stichting Welzijnswerk organiseren hier een uitgebreide informatiemarkt over vrijwillige inzet ten behoeve van de samenleving.

Wethouder Ton Bargeman opent het middagdeel, dat geheel voor jongeren is. Leerlingen van het voortgezet onderwijs bezoeken tussen 13.00 en 15.00 uur in groepen de markt om zich te (laten) informeren over mogelijkheden voor het doen van een maatschappelijke stage. Door zogenaamde speeddates met vertegenwoordigers van organisaties die vrijwilligers willen werven en stageplaatsen bieden, kunnen ze zo'n plaats proberen te bemachtigen. Van 15.00 tot 17.00 uur is er vervolgens een vrije inloop voor leerlingen die nog op zoek moeten naar een maatschappelijke stageplaats.
Maatschappelijke stages zijn in het voortgezet onderwijs met ingang van 2011 een verplicht onderdeel van het lesprogramma. Leerlingen kunnen daarin ervaren wat vrijwilligerswerk is, hoe de samenleving daarvan afhankelijk is en welk soort vrijwilligerswerk goed bij hen past.

Het avondprogramma is voor de oudere inwoners van Hoogeveen. Wethouder Klaas Smid verwelkomt de bezoekers om 19.00 uur. In twee rondes - van 19.00 tot 20.30 uur en van 20.30 tot 21.30 uur kunnen senioren zich oriënteren op de verschillende wijzen waarop zij hun talenten, ervaring en deskundigheid naar behoefte in kunnen zetten. Een hoop praktische en levenservaring blijken meer dan eens de goede benodigdheden voor een bijdrage aan het werk van organisaties met sociale, culturele, sportieve en educatieve doelen.
Aanmelden kan bij de Stichting Welzijnswerk, via telefoonnummer 0528-278855.

Afzender: Stichting Welzijnswerk Hoogeveen