Gemeente Helden

Van wens naar werkelijkheid: Uitvoering Hart van Maasbree van start

Hart voor Maasbree, een bijzonder project in het hart van Maasbree. Plek voor ontmoeting, ontwikkeling en ontspanning. Met onder andere een brede school met alle voorzieningen voor kinderen van nul tot en met twaalf jaar. Zorgwoningen in de eigen kern. En een bruisend Kennedyplein (hart) als ontwikkelings- en ontmoetingsplek voor jong en oud en als spil van hechte verenigingsactiviteiten.

Plannen en wensen vanuit het dorp, die nauw met elkaar verweven zijn, elkaar versterken en als geheel de kern Maasbree een flinke injectie geven. Projectwethouder Wim Hermans, gemeente Peel en Maas: "Al die wensen worden nu werkelijkheid nu de uitvoering van start is gegaan. Die start is eind september 2011 met allerlei betrokkenen ook feestelijk gevierd." Meer hierover in de projectkrant Hart voor Maasbree (zie bijlage). Met dank aan de diverse betrokkenen zoals het Dorpsoverleg Maasbree, De Violier, de Historische werkgroep De Brede, Bobo Kindercentra, Kerobei, de werkgroep MFA en De Zorggroep.

De bouw van de zorgwoningen, op de plek van de voormalige Tuinbouwloods aan de Broekstraat, is in volle gang. Hiermee wordt de grootste wens van het Kernteam Leven in Eigen Dorp vervuld. In het derde kwartaal van 2012 nemen de eerste bewoners hun intrek. Dit jaar al, wordt het nieuwe groene kloppende hart voor Maasbree werkelijkheid: het Clockenslaghplein als parkachtige kloostertuin. Een plein voor heel Maasbree. De werkzaamheden hiervoor starten 17 oktober 2011.

Steeds concreter

En zo zijn er nog meer deelprojecten die steeds concreter worden: de architect voor de brede school in het hart van Maasbree aan het Kennedyplein is bekend. Kuin & Kuin Architecten gaat samen met de gebruikers en de Maasbreese gemeenschap met het ontwerp aan de slag. Begin 2012 is dit gereed. Ook de verdere invulling van de nieuwe multifunctionele accommodatie in het voormalige gemeentehuis, ook aan het Kennedyplein, krijgt vorm. Hierbij zijn de verenigingen zelf aan zet en zijn gesprekken met mogelijke commerciële partners gaande. Zeker is inmiddels dat het hoofdgebouw, de markante kop van het voormalige gemeentehuis, in ieder geval behouden blijft.

Unieke resultaten

Projectwethouder Wim Hermans: "Allemaal unieke resultaten van een gezamenlijk traject met het dorp en andere betrokkenen. Samen maken we het nieuwe dorpshart. Ook de start van de uitvoering van Hart voor Maasbree hebben we eind september, samen, een feestelijke aftrap gegeven. Ik vond en vind het persoonlijk erg mooi, en het geeft me ook een trots gevoel, om die gezamenlijke kracht van Maasbree te zien en te horen."

Projectkrant Hart voor Maasbree

De projectkrant Hart voor Maasbree (oktober 2011) met een uitgebreide toelichting op bovenstaande en andere zaken wordt 12 oktober 2011 verspreid als bijlage bij Peel en Maas Nieuws (editie Op den Baum). Daarnaast vindt u deze projectkrant www.dorpsoverlegmaasbree.nl. De projectkrant ligt ook op diverse ontmoetingsplekken in Maasbree. Zoals de Bibliotheek, Trefcentrum, De Violier en Bobo Kindercentra.

Gezamenlijk persbericht Dorpsoverleg Maasbree, gemeente Peel en Maas, De Zorggroep, Kerobei, De Violier, Bobo Kindercentra, Bibliotheek Maasbree en de werkgroep MFA

* 67 Projectkrant Hart voor Maasbree okt 2011.pdf (2,87 MB)

Zie het origineel