Politie Groningen

Dinsdag 11 oktober 2011

Provincie Groningen, 11-10-2011

Niesbui resulteert in aanrijding

GRONINGEN Een 20-jarige automobiliste uit Groningen is maandagmorgen met haar auto tegen een boom gereden in Zevenhuizen. De Groningse verloor de controle over het voertuig na een niesbui. Ze raakte daardoor in de berm en kwam vervolgens tegen een boom tot stilstand. De vrouw is met nekklachten naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Fietser geeft geen voorrang

WINSUM Een 16-jarige fietser uit Baflo is maandagmiddag gewond geraakt op de Onderdendamsterweg in Winsum. De tiener wilde op de kruising met de Takkebosserweg oversteken, maar gaf daarbij geen voorrang aan een 54-jarige automobilist uit Surhuisterveen. De Fries kon een aanrijding niet voorkomen. De fietser is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Motorrijder aangereden door automobiliste

SAPPEMEER Een 22-jarige motorrijder uit Hoogezand is maandagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Noorderstraat in Sappemeer. De motorrijder werd aangereden door een 39-jarige automobiliste uit Scheemda. Deze vrouw zag de bestuurder van de motor over het hoofd toen ze af wilde slaan richting de Noordbroeksterstraat. De 22-jarige Hoogezandster is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Zijn motor raakte zwaar beschadigd. De politie heeft een registratie van het ongeval gemaakt.

Fries vernielt ruit op station

ZUIDHORN De politie heeft maandagavond op het station in Zuidhorn een 23-jarige inwoner van Burgum aangehouden. Een getuige had gezien dat de Fries met stenen gooide en daarbij een ruit had vernield. Dankzij een goede omschrijving, konden agenten de man snel aanhouden. De vernieler is in Groningen in de cel gezet. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietsster gewond na aanrijding

GRONINGEN Een 47-jarige fietsster uit Groningen is maandagmiddag gewond geraakt op de Zwinglistraat in Groningen. Een 39-jarige automobilist uit Groningen wilde afslaan en zag de vrouw daarbij over het hoofd. De bestuurder kon niet voorkomen dat hij tegen haar aan reed waardoor de Groningse ten val kwam. Het slachtoffer is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

25 fietsers op de bon

GRONINGEN Tijdens een controle op de Trompstraat heeft de politie maandagavond tussen 19.00 uur en 20.00 uur 25 fietsers bekeurd wegens het rijden zonder verlichting. Met het aanbreken van de donkere dagen gaat de Regiopolitie Groningen de komende periode op diverse plaatsen speciale fietsverlichtingscontroles houden.

Alcomobilist aangehouden

GRONINGEN De politie heeft maandagnacht op de Elmerstraat in Groningen een 22-jarige Groninger aangehouden. Agenten zagen de man rijden. Toen hij uit zijn auto stapte stond hij onvast op zijn benen en rook naar alcohol. Een blaastest wees uit dat de Stadjer onder invloed was. Op het politiebureau weigerde de verdachte mee te werken aan een ademanalyse. Zij rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag 10 oktober op diverse plaatsen het verkeer. Op de Oostwolderweg in Winschoten werden 121 voertuigen gecontroleerd. Vijf van hen kregen een bekeuring voor te hard rijden. Op de Stationsstraat in Scheemda controleerde de politie 279 voertuigen. 13 Mensen kregen een bon voor het niet dragen van een gordel. Op de Spoorhavenweg in Veendam reden 5 van de 75 bestuurders te hard.

Hoogezand, Meint Veningastraat: aantal geregistreerde voertuigen: 1950, aantal overtredingen:

110, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Hoogezand, de Vosholen: aantal geregistreerde voertuigen: 390, aantal overtredingen: 68, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Leek, Diepswal: aantal geregistreerde voertuigen: 510, aantal overtredingen: 1, hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Blijham, N367: aantal geregistreerde voertuigen: 1490, aantal overtredingen: 116, hoogst gemeten snelheid: 134 km/uur, maximum toegestane snelheid:80 km/uur.