Hoefnet


Internationale parcoursbouwers bijgeschoold

10-10-2011

Afgelopen weekend werd een aantal internationale parcoursbouwers bijgeschoold tijdens een FEI seminar in Untersiebenbrunn in Oostenrijk, ca. 40 kilometer onder Wenen. De parcoursbouwers, waaronder Joop Brink, Jeroen Houterman, Johan Jacobs en Hein Verhofstad, kregen onderricht van de Amerikaanse O-parcoursbouwer Richard Nicoll.

Onder de deelnemers bevonden zich ook internationale parcoursbouwers uit Hongarije, Duitsland, Finland, Zweden en Denemarken en een aantal Oostenrijkse nationale parcoursbouwers. De groep werd als eerste bijgeschoold volgens de nieuwe bijscholingsstructuur van de FEI. De ochtenden bestond uit theorie, de middagen waren voor de praktijkproeven marathon en vaardigheid. Het praktijkgedeelte vond plaats op de terreinen van Schloss Hoff, een kasteel uit de 17e eeuw van Prins Eugen. Hier wordt ieder jaar een kleine menwedstrijd gehouden. De parcoursbouwers konden er bovendien genieten van een diner, aangeboden door de Oostenrijkse hippische federatie. De algemene indruk van de parcoursbouwers over deze cursus was goed, zij kijken tevreden terug op het bijscholingsweekend in Untersiebenbrunn.

Kandidaat internationaal parcoursbouwer Daan van Dijk moest helaas verstek laten gaan. Van Dijk was eind augustus betrokken bij een ernstig menongeluk en is nog niet hersteld.

Bron: Hoefnet.nl
Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.