Waterschap Aa en Maas

Winnaars wedstrijden Dag van de Dijk

Wat is een dijkgraaf? Wat is de naam van de wedstrijd die waterschap Aa en Maas heeft georganiseerd, waarbij jonge professionals hun licht laten schijnen over de toekomst van de dijk? En: wat was de functie van de vroegere Beerse Overlaat? Deze en andere lastige vragen werden op zondag 25 september jongstleden voorgelegd aan de deelnemers aan de Dag van de Dijk. Bernadette van den Hart uit Oss was een van de deelnemers die alle vragen correct beantwoordde.

Zij won daarmee een toegangsarrangement voor 4 personen voor het Nederlands Watermuseum in Arnhem.

Tijdens de Dag van de Dijk werden, voor het eerst, ook de Open Keentse Zandzakkampioenschappen gehouden. In drie leeftijdscategorieën streden basisschoolleerlingen om de titel `Open Keentse Zandzakkampioen'. Wie het snelst met een gevulde zandzak een hindernisparcours aflegde won een fraaie beker. Laurens Wilms, Linea van de Heuvel en Luuk van Deelen waren die dag de drie snelsten. Zoals het hoort bij echte kampioenen zijn ze inmiddels gehuldigd met een grote beker. Ook ontvingen ze een leuk presentje van waterschap Aa en Maas.

Met de Dag van de Dijk werd aandacht gevraagd voor het dijkverbeteringsproject Keent-Grave. De werkzaamheden bij het project liggen op schema. Bijna driekwart van het grondwerk is gedaan. Momenteel liggen de werkzaamheden stil. Dat heeft te maken met het hoogwaterseizoen, dat op 1 oktober is begonnen. In die periode mag niet aan de dijken worden gewerkt. In het voorjaar van 2012 worden de werkzaamheden herstart en vervolgens afgerond. Wilt u meer weten over de dijkverbetering Keent-Grave? Kijk verder op deze website.