Politie Midden- en West Brabant

15-jarige meisje beroofd van smartphone

Bergen op Zoom, 11-10-2011

Een 15-jarige meisje uit Bergen op Zoom raakte maandagavond 10 oktober haar BlackBerry telefoon kwijt bij een straatroof. De beroving vond plaats rond 19.15 uur op de Marslaan.

Het slachtoffer liep met haar gsm in de hand door het A.M. De Jong Park toen zij werd een gesproken door de dader. Hij zei dat ze haar telefoon moest afgeven omdat hij haar anders dood zou steken. Het meisje weigerde echter, waarna de man haar een duw gaf en de telefoon uit haar hand trok. Twee agenten ontfermden zich over het slachtoffer, terwijl andere eenheden de directe omgeving afzochten. Het ging om een man met een Noord Afrikaans van rond de 20 jaar. Hij had een breed postuur en opgeschoren haar vanuit de nek en op het hoofd stekels. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen of mensen die menen de dader te kennen op zich via 0900 - 8844 te melden.

Politie en justitie stellen vast dat straatroof steeds vaker door jeugdige daders wordt gepleegd en dat daarbij in toenemende mate geweld wordt gebruikt. De politie neemt straatroof zeer serieus en probeert de daders altijd te achterhalen, vaak zelfs met speciale teams.
Uit analyses blijkt dat 45% van alle straatroven gericht is op het buitmaken van een mobiele telefoon. Preventietips over straatroof vindt u op www.politiemwb.nl

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 11-10-2011 13:44 | © Regio Midden en West Brabant |