Gemeente Hoogeveen

Kleinere toename van aantal combinatiefunctionarissen

11 oktober 2011 - De gemeente Hoogeveen neemt deel aan de Impuls brede scholen, sport en cultuur. De Impuls Brede scholen, sport en cultuur is bedoeld om de verbinding en samenwerking tussen de sectoren sport, onderwijs en cultuur te versterken.

Hierdoor wordt het binnen- en buitenschoolse sport-, onderwijs- en cultuuraanbod verrijkt en beter op elkaar afgestemd. Op basis van deze regeling worden combinatiefunctionarissen aangesteld. In 2010 is de gemeente Hoogeveen gestart met 4,3 fte aan combinatiefuncties; vanaf 2011 is dit 4,8 fte. Op basis van eerdere afspraken met het rijk zou de gemeente in 2012 moeten doorgroeien naar 8,0 fte. Deze afspraken zijn nu door de rijksoverheid veranderd waardoor de gemeente ook kan kiezen om minder dan het oorspronkelijke aantal fte's te realiseren.

Wethouder Klaas Smid: "We kiezen ervoor om 80% van het oorspronkelijk aantal fte's te realiseren. Op deze manier besparen we een kleine 50.000 euro. We realiseren ons natuurlijk wel dat dit niet zonder gevolgen blijft voor de ondersteuning die we bieden. Daarover gaan we tijdig in gesprek met verenigingen. Zo kunnen we verwachtingen reëel houden en zoveel mogelijk rekening houden met wat er nodig is."