Openbaar Ministerie

OM eist 12 jaar voor doodslag Den Oever

11 oktober 2011 - Arrondissementsparket Alkmaar

Het Openbaar Ministerie Alkmaar heeft dinsdag 12 jaar cel geëist tegen de 27-jarige hoofdverdachte van doodslag op een 62-jarige man in Den Oever. Die werd in zijn eigen huis met zo'n 60 messteken om het leven gebracht. De 26- jarige medeverdachte hoorde 8 jaar cel tegen zich eisen. De officier van justitie sprak van een extreem gewelddadige en beestachtige daad.

De verdachten, een paar uit Den Oever, waren bij het slachtoffer thuis. Het zou zijn uitgedraaid op seks (tegen betaling). De hoofdverdachte zou zijn gaan steken toen hij zag dat het slachtoffer de penis van zijn vriend aanraakte. Hij zou zo'n 60 keer op het slachtoffer hebben ingestoken. Zijn vriend pakte vervolgens het mes en sneed het slachtoffer in zijn arm, naar eigen zeggen als `pijnprikkel', om te zien of de man nog leefde. Ook deze snee heeft bijgedragen aan de dood van het slachtoffer.

Nadat het slachtoffer was neergestoken doorzochten de twee mannen zijn huis en namen geld, een horloge en sleutels mee. Na hun daad gingen ze over tot de dagelijkse dingen en gingen met het gestolen geld winkelen. Het OM eiste straffen voor doodslag in vereniging en diefstal. De uitspraak is over twee weken.

De verdachte tegen wie 8 jaar is geëist werd op 31 mei 2011 vrijgelaten door de rechtbank. Hij is vandaag op vordering van het OM weer door de rechtbank in voorlopige hechtenis genomen.