UTOPOLIS LANCEERT 'MOVIES FOR MOMMIES' op 11 oktober in Utopolis Mechelen en Turnhout

03/10/2011 10:56

UTOPOLIS BELGIUM

02/10/2011, Mechelen - Cinemaketen Utopolis lanceert deze maand het nieuwe concept 'Movies for Mommies': speciale filmnamiddagen voor kersverse moeders en hun baby's. Zo is er buiten de filmzaal een pamper- en borstvoedingshoek, en wordt het geluid in de zaal gedempt. De eerste editie gaat door op 11 oktober, met op het programma de romantische komedie 'I Don't Know How She Does It' met Sarah Jessica Parker.

Vanaf oktober organiseren Utopolis Mechelen en Turnhout onder de noemer 'Movies for Mommies' elke dinsdag een speciale filmnamiddag voor kersverse mama's en hun kindjes. Het geluid in de filmzaal - waar enkel rustige films zoals romantische komedies en drama's worden vertoond - wordt zachter gezet, en de lichten niet volledig gedimd. Voor de moeders is buiten de filmzaal een pamperhoek met luiertafel en een plekje voor borstvoeding voorzien.

"Jonge moeders hebben het niet altijd gemakkelijk, en komen in de eerste maanden na hun bevalling soms weinig toe aan sociale contacten", aldus Tanja Piessens, Marketing Manager bij Utopolis en zelf jonge moeder van twee. "Een gezellige bioscoopnamiddag in een comfortabele zaal geeft hen de kans om eens helemaal te ontspannen met hun baby's erbij, en tegelijk ervaringen uit te wisselen met andere jonge mama's. Dat is precies het mooie aan dit evenement: jonge mama's komen onder lotgenoten. Zo is het perfect aanvaard als hun kindje even huilt tijdens de film. De andere bezoekers weten immers hoe het is om met een huilende baby op uitstap te gaan." Ook vriendinnen zonder kinderen of grootouders zijn bovendien welkom.

De eerste 'Movie for Mommies' gaat door op dinsdag 11 oktober om 14.15 uur. Op het programma staat de avant-première van de romantische komedie 'I Don't Know How She Does It', met Sarah Jessica Parker in de hoofdrol als ambitieuze werkende mama. Tickets kosten 7,5 euro per mama, baby's mogen gratis binnen.

Over Utopia Group / Utopolis

Utopia Group is ontstaan toen het Luxemburgse bedrijf UTOPIA SA in 1999 een regionaal netwerk van bioscoopuitbaters in Vlaanderen overnam, en later, in 2002, fusioneerde met de Nederlandse groep Polyfilm. Het oorspronkelijke bedrijf werd in 1989 in Luxemburg opgericht door enkele filmliefhebbers. Vandaag beheert de groep 13 vestigingen (90 schermen) in de drie Benelux-landen en in Frankrijk.

Bioscoopketen Utopolis is de Belgische tak van Utopia, en heeft vestigingen in Aarschot, Lommel, Mechelen en Turnhout. Als derde grootste cinemaketen in Vlaanderen profileert de groep zich als buurtcinema met oog voor een kwalitatieve en hoogtechnologische filmervaring. Zo pakte Utopolis in 2007 als eerste uit met 3D-cinema in België.

Voor meer persinformatie kunt u contact opnemen met Tanja Piessens op 0473 302 896 of via tpiessens@utopolis.com.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel