Gemeente Zwolle

Bijeenkomst Zorgen Voor Een Ander 11 oktober

Zorgt u langdurig voor een ander? Bent u mantelzorger? Op dinsdagavond 11 oktober is er een themabijeenkomst in de Bibliotheek Centrum.

De avond is bedoeld voor mensen die zorgen voor een naaste met psychische/psychiatrische problemen of met een verstandelijke handicap. Tijdens de avond staan informatie, ontmoeting en ontspanning centraal.

De themabijeenkomst, met lezingen, een workshop en een informatiemarkt is in de Bibliotheek Centrum, Diezerstraat. De zaal is De zaal is open vanaf 18.45 uur. Wethouder Nelleke Vedelaar opent de bijeenkomst om 19.15 uur.

Lezingen

U kunt kiezen uit twee lezingen. Wilt u ze beide bijwonen? Dat kan ook. Van 19.30 - 20.30 uur geeft Chiel Egberts een lezing in de Statenzaal over de rol van de ouder of naaste van iemand met een handicap of stoornis.

Willemien Vereijken vertelt over haar ervaringen met de zorg voor haar zoon met het syndroom van Ebel en met haar zoektocht in de wereld van hulp en zorg. Deze lezing is van 20.30 - 21.15 uur in de Statenzaal. Na de lezing gaat zij met het publiek in gesprek.

Workshop Ontspanning

Leon van der Meer geeft deze avond twee maal de workshop Ontspanning: 19.30 - 20.30 uur en om 20.30 - 21.30 in de zaal het Kraaiennest. In de workshop krijgt u aanwijzingen om anders om te gaan met momenten van stress, spanning, pijn en ongemak.
De zaal is helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers of mensen die geen trap kunnen lopen.
uitgelicht mantelzorg tandem2

Kaarten reserveren

Kaarten zijn per onderdeel te reserveren via de website van de bibliotheek www.bibliotheekzwolle.nl, maar zijn ook de avond zelf bij de bibliotheek te krijgen.

Entree per onderdeel is EUR 3,00 inclusief koffie/thee. Entree aan de zaal is EUR 4,00.
Het aantal plaatsen is beperkt. We raden u dan ook aan vooraf reserveren.

Informatiemarkt 18.45 - 22.00 uur in de Koffiekamer

Elf organisaties geven in de koffiekamer gerichte, persoonlijke informatie en antwoord op vragen van bezoekers. U ontmoet: Mantelzorgadviesraad, Platform Verstandelijk Gehandicapten Overijssel, Steunpunt Informele zorg, MEE IJsseloevers, Afdeling Preventie van Dimence, Nederlandse Vereniging voor Autisme, Balans, Ypsilon, Cerebraal, Focus en Labyrint- In Perspectief.

De entree voor de informatiemarkt is gratis en is via de ingang Statenzaal toegankelijk.

*

Campagne Mantelzorg doen we samen!

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd vanwege de Landelijke Dag Psychische Gezondheid op 10 oktober en de Zwolse campagne Mantelzorg doen we samen!

De themabijeenkomst Zorgen voor een ander wordt organiseert door Steunpunt Informele Zorg Zwolle, MEE IJsseloevers, de afdeling Preventie van Dimence, Mantelzorgadviesraad, Bibliotheek en de gemeente Zwolle.