Grootste internationale onderwijsexperts op één podium

Persbericht van CBE Academica

Unieke onderwijsgebeurtenis in Amsterdam

Amsterdam, 23-09-2011 - Befaamde buitenlandse onderwijsspecialisten gaan op 11 oktober met elkaar in discussie op het congres Making Shift Happen. Dat is uniek, want nog nergens ter wereld is het eerder voorgekomen dat experts als Michael Fullan, Andy Hargreaves, John West-Burnham en Bea McGarvey samen het debat aangaan. Organisator CBE Academica ontvangt ze in de Beurs van Berlage in Amsterdam om bij te dragen aan de discussie over de toekomst van het onderwijs in Nederland.

Het centrale thema van Making Shift Happen is High Performance Schools. Iedere school, zwak of sterk, kan een hoog presterende school zijn, mits de juiste maatregelen worden genomen. Die zijn nodig omdat het Nederlandse onderwijs kwalitatief te weinig verbetert, blijkt ook uit de lager wordende positionering op de Pisa-ranglijst van de OECD. Het kabinet heeft plannen, zoals Beter Presteren, maar bezuinigt tegelijkertijd de facto op de onderwijssector.
Op het congres maakt Nederland kennis met bestaand en nieuw onderzoek, waaruit naar voren komt wat nodig is om ons onderwijs geschikt te maken voor leerlingen en studenten in de 21ste eeuw. Naast Fullan, Hargreaves, West-Burnham en McGarvey zijn ook Joe Folkman, Joanne Quinn en de Amsterdamse onderwijswethouder Lodewijk Asscher aanwezig. Verder legt Directeur Wang van het Jin Cai College uit Shanghai uit hoe zijn school erin geslaagd is van niets naar de top van de PISA notering te komen, in slechts 15 jaar. Het is de bedoeling van de organisatie conclusies te verbinden aan de uitkomsten van het congres en onderwijsinnovatie in Nederland een sterke impuls te geven.

Om ook de buitenwereld de kans te bieden te profiteren van de informatie op en rond Making Shift Happen, heeft CBE een eigen nieuwssite ingericht op http://nwsmix.cbeacademica.nl/cbecongres. Hier zijn artikelen, video's en foto's te vinden, naast alle twitterconversatie (via @CBEcongres) en discussies op LinkedIn (binnen de groep MakingShiftHappen). Op de dag van het congres vult de NwsMix zich verder met de ervaringen en meningen van de 600 schoolleiders, leraren en bestuurders die zich hebben ingeschreven voor Making Shift Happen.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*

Links:
http://cbeacademica.nl/congres/



Razende Robot Reporter