Ingezonden persbericht


Persbericht
27 september 2011

Hoe slim is Leiden: KennisPub(lieks)Quiz Leiden

Op dinsdag 11 oktober wordt de kennis van Leidse kennisteams getest in diverse Leidse cafés. In het kader van het Kennisfestival Leiden vinden dan de voorrondes plaats in café Lemmy's, Sociëteit De Bucht, English Pub North End en café 't Keijzertje. Teams van 4 personen zullen zich buigen over uiteenlopende vragen op het gebied van wetenschap, beeldende kunst, geschiedenis, muziek en trivia. De winnende teams gaan door naar de grootse finale op 29 oktober in het Volkshuis. Teams kunnen zich inschrijven op www.kennispubquiz.nl.

Leiden is een universiteitsstad en barst dus van de kennis. Toch? Deze stelling wordt nu getest tijdens het Kennisfestival Leiden. In de ambiance van verschillende cafés wordt een traditionele pubquiz gehouden, waaraan teams van vier personen deel kunnen nemen. Deze pubquiz is de voorronde van een uitgebreide finale, waarin de winnende teams uit de voorronde en deelnemers aan de Leidsch Dagblad quiz gaan strijden om de titel "Slimste Team van Leiden". De kennis die getest wordt zal breed zijn en betreft zowel de exacte vakken als kunst en literatuur, dus teams dienen van alle markten thuis te zijn.

De KennisPub(Quiz) is onderdeel van het KennisFestival Leiden Van 27 t/m 30 oktober is het Kennisfestival Leiden met als thema Actie - Reactie. Dat betekent vier dagen een inspirerend en afwisselend programma door de hele stad. Een greep uit het programma: hiphop ontmoet taalwetenschap tijdens een spetterend openingsevent, angsten en fobieën spelen de hoofdrol in de FearFactory, er is een kennis(pub)quiz, voor het oog van het publiek vinden ontledingen plaats en beleef je live-wetenschap in de musea. Honderden leerlingen doen mee aan een recordpoging om de grootste workshop Bio Science. En er zijn natuurlijk talloze lezingen en leuke activiteiten. Op zondag vindt op het Bio Science Parc en in de binnenstad de Leidse Wetenschapsdag plaats. Kortom: een afwisselend programma voor jong en oud. Ontdek Kennisfestival Leiden, 27 t/m 30 oktober 2011. Kijk voor meer informatie over het Kennisfestival Leiden op www.kennisfestivalleiden.nl.

----------------------