Ingezonden persbericht


Delft, 2011-10-11

Marianne Acampo nieuw bestuurslid NEN

Drs. Marianne (M.A.A.) Acampo is per 1 oktober 2011 benoemd tot lid van het bestuur van NEN. Acampo is voorzitter van de Raad van Bestuur van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk.

"Wij zijn blij Marianne Acampo te kunnen verwelkomen in het NEN-bestuur", aldus voorzitter mr. Jaques Schraven. "Marianne is actief bestuurder en ervaren in de medische sector. Ze geeft leiding aan het eerste ziekenhuis dat een lSO-kwaliteitscertificaat behaalde. Voor ons is kwaliteit in de gezondheidszorg uiterst belangrijk. In dat kader bundelden recent NEN en HKZ hun krachten."

Marianne Acampo is enthousiast: "Zowel inhoudelijk als wat reikwijdte van het netwerk betreft, is NEN een indrukwekkende organisatie. Dat ik daar aan kan bijdragen past bij mijn motto "kwaliteit voorop!. Dat gold al binnen het Rode Kruis Ziekenhuis en nu kan ik via NEN deze boodschap ook naar de buitenwereld uitdragen."

Marianne Acampo volgt ir. Joan Leemhuis op die bijna zeven jaar NEN-bestuurslid is geweest. NEN is het centrum van normalisatie in Nederland. NEN helpt organisaties om onderling heldere en toepasbare afspraken te maken. NEN vertegenwoordigt ook Nederland bij het maken van afspraken op Europees en mondiaal niveau. Goede afspraken over producten en werkwijzen zijn belangrijk. Is veiligheid in het geding, dan zijn ze zelfs van levensbelang. Zoals afspraken over speelgoed, woningen, ontruimingsplannen en terrorismebestrijding.