Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Amsterdam in trek bij Russen en Duitsers

Groeiend aantal zoekopdrachten naar hotels

Amsterdam, 11 oktober 2011 - Amsterdam lijkt in trek te zijn bij Russische en Duitse reizigers tijdens de tweede helft van dit jaar. Dit blijkt uit het zoekgedrag van klanten van de vooraanstaande boekingssite Hotels.com.

Reizigers uit Rusland zochten de afgelopen maand ruim vijf keer vaker naar hotels in Amsterdam dan in september 2010. Ook onder Duitse reizigers vervijfvoudigde het aantal zoekopdrachten nagenoeg. De afgelopen maand was Amsterdam in Duitsland de snelst stijgende bestemming. Russen en Duitsers zien Amsterdam mogelijk als een geschikte bestemming voor een korte trip tijdens de herfstvakantie.

Andersom tonen Nederlanders ook veel belangstelling voor bestemmingen in Rusland en Duitsland. Hotels in Moskou werden de afgelopen maand bijna drie keer vaker gezocht dan een jaar geleden. Ook het aantal zoekopdrachten van Nederlanders naar hotels in de Duitse steden Dresden en Aken verdrievoudigde ten opzichte van vorig jaar. In augustus bleek Winterberg al de snelst stijgende bestemming onder Nederlandse reizigers op Hotels.com.

De afgelopen maand was Curaçao de snelste stijger onder Nederlanders. Er werd bijna vier keer vaker naar hotels in hoofdstad Willemstad gezocht dan een jaar geleden. Curaçao is geliefd bij toeristen die de zon tijdens de koude winters in eigen land elders zoeken.

In eigen land nam het aantal zoekopdrachten naar hotelkamers het sterkst toe in Rotterdam (372 procent) en Amersfoort (333 procent).

Opmerking: de hierboven genoemde resultaten zijn gebaseerd op feitelijke zoekgegevens en niet gecorrigeerd door eventuele congressen en/of evenementen die van invloed kunnen zijn op de gegevens.

................................................…………………………………………………………………………….

Einde persbericht. Dinsdag 11 oktober 2011.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht