Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kaspersky Lab introduceert geavanceerde beveiligingssoftware om bedrijfsvoordelen van nieuwe technologieën te maximaliseren

Kaspersky Lab brengt oplossingen uit die intelligente bescherming combineren met uitgebreide beheermogelijkheden om efficiënte IT-beveiliging en hoge productiviteit te garanderen

Utrecht, 11 oktober - In het huidige bedrijfsklimaat zijn organisaties, ongeacht grootte en vestigingsplaats, op zoek naar manieren om hun efficiency, productiviteit, concurrentiepositie en winstgevendheid te verbeteren. Vele van hen wenden zich tot nieuwe technologieën zoals mobiliteit, virtualisatie en cloud computing om hen deze doelstellingen te helpen behalen. Die zelfde technologieën brengen echter ook nieuwe gevaren en zwakke plekken met zich mee, wat de kans op malware-infecties vaak drastisch vergroot. Kaspersky Lab kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van zijn nieuwe zakelijke beveiligingsoplossing, Kaspersky Endpoint Security 8 voor Windows, en van Kaspersky Security Center 9, ontwikkeld om bedrijven te beschermen tijdens de invoering van de nieuwste technologieën in hun bedrijfsprocessen.

Technologieën die de bedrijfsprestaties kunnen helpen verbeteren, zijn onder andere het naar de cloud overbrengen van bedrijfsgegevens, virtualisatie van desktops, medewerkers mobieler maken en integratie van persoonlijke mobiele apparatuur in het IT-netwerk. De introductie van dergelijke technologieën maakt endpoints zoals PC's, laptops, mobiele apparaten en tablet computers echter ook kwetsbaar voor cyberaanvallen. Nieuw onderzoek door Kaspersky Lab1 toont aan dat veel bedrijven menen niet te zijn voorbereid op het omgaan met dergelijke IT-beveiligingsrisico's.

Uit het onderzoek onder 1.300 senior IT professionals blijkt dat wel tweederde van hen niet het gevoel heeft afdoende te zijn toegerust om IT-beveiligingsrisico's effectief te voorkomen en te bestrijden. Punten van zorg zijn onder andere een gebrek aan personeel, kennis, budget of IT-systemen.

Kaspersky Endpoint Security 8 voor Windows helpt bedrijven eenvoudig en effectief af te rekenen met hun IT-beveiligingsproblemen en 'to be ready for what's next'. Het maakt gebruik van intelligente methoden die zorgt voor geavanceerde, flexibele en snel reagerende beveiliging voor nieuwe technologieën. Op deze manier kunnen bedrijven zich blijven concentreren op hun bedrijfsactiviteiten.

Tot de belangrijkste eigenschappen van Kaspersky Endpoint Security 8 voor Windows behoren een verbeterde antivirus engine, een System Watcher dat door kwaadwillige programma's toegebrachte schade ongedaan kan maken, integratie met Kaspersky Lab's unieke, cloudgebaseerde dreigingsinformatie database (het Kaspersky Security Network), geavanceerde applicatiecontrole, webfilters, apparaatcontrole en intelligente persoonlijke firewall en inbreukdetectiesystemen.

Bij deze anti-malwarefuncties horen bijpassende uitgebreide beheermogelijkheden. Kaspersky Security Center 9, een management console voor IT-afdelingen, zorgt voor eenvoudige inzet en beheer van de beveiliging van IT-systemen, evenals van hiermee verbonden endpoints. Het is volledig schaalbaar en ondersteunt virtualisatietechnologieën.

"Vanwege een toenemende kans op gerichte aanvallen2 op bedrijven en meer dan 70.000 nieuwe kwaadwillige programma's per dag, dienen bedrijven hun beveiligingsaanpak tegenwoordig nog eens goed te overwegen en nieuwe strategieën op te stellen ter beveiliging van hun endpoints, zegt Eugene Kaspersky, CEO en medeoprichter van Kaspersky Lab. "Uit ons onderzoek blijkt dat circa 60 procent van de onderzochte organisaties in de voorafgaande 12 maanden te maken heeft gehad met malware; bij ongeveer eenderde daarvan gingen gegevens verloren. Het bedrijfsmanagement en hun IT-afdelingen willen de snel groeiende IT-omgevingen volledig beschermen en controleren om de flexibiliteit te vergroten, de algemene bedrijfsproductiviteit te verbeteren en tegelijk de risico's te minimaliseren. Ze hebben behoefte aan een intelligente beveiligingsoplossing die net zo slagvaardig is en snel reageert als de activiteiten die het beschermt. Kaspersky Endpoint Security 8 voor Windows levert dit allemaal...en me er."

"Wij zijn bijzonder verheugd over de introductie van Kaspersky Endpoint Security 8 voor Windows," voegt John S. Malatesta, Vice President van B2B Field Marketing bij Kaspersky Lab hieraan toe. "Alle medewerkers die regelmatig contact hebben met onze klanten hebben nauw samengewerkt met de technische experts van Kaspersky Lab. Zo kunnen we garanderen dat de behoeften van bedrijven de belangrijkste drijfveren waren achter de ontwikkeling van dit product."


1Corporate IT Security Risks: Attitudes and Approaches to IT Security, 2011, Kaspersky Lab en B2B International


2 Zie Kaspersky Corporate Threat Survey, juli 2011

Kaspersky Lab Newsroom

De Kaspersky Lab Newsroom Europe http://newsroom.kaspersky.eu/ is specifiek ontwikkeld om aan de meest voorkomende verzoeken van journalisten te kunnen voldoen. Zo kunnen journalisten via de portal eenvoudig product- en bedrijfsinformatie, facts & figures, artikelen, persberichten, afbeeldingen, video's en audiofragmenten en gegevens van PR-contactpersonen vinden en downloaden.

Over Kaspersky Lab

Kaspersky Lab, opgericht in 1997, is een internationaal softwarebedrijf dat geavanceerde oplossingen levert voor de beveiliging van bedrijfs- en thuisnetwerken tegen internetgerelateerde risico's als virussen, spam, hackers, crimeware, malware en spyware. De door Kaspersky ontwikkelde technologie wordt wereldwijd toegepast in producten en diensten van vooraanstaande IT-securitybedrijven.

Het hoofdkantoor van Kaspersky Lab is gevestigd in Moskou, Rusland. Daarnaast heeft het bedrijf regionale kantoren in onder andere de Benelux, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Polen, Roemenië, China, Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten plus een wereldwijd netwerk van ruim vijfhonderd partners.

Voor meer informatie zie www.kaspersky.com/nl of www.viruslist.com voor het laatste nieuws over internetbeveiliging, alerts, analyses en nieuws, inclusief Kaspersky Virus Scanner.



Ingezonden persbericht