Medisch Centrum Alkmaar

publicatiedatum: 11 oktober 2011

radioloog Van Dijke genomineerd voor Opleidingsprijs 2011

Dit jaar wordt voor de derde keer de Opleidingsprijs uitgereikt aan de beste opleider tot medisch specialist. Het doel van de prijs is om kwalitatief goede opleidingen te onderscheiden en te belonen. MCA-radioloog dr. Kees van Dijke is een van de drie genomineerden. Op zaterdag 5 november is de finale tijdens de landelijke assistentendag.

topopleiding
Maarten Jansen, artsassistent radiologie, heeft de opleiding van de afdeling radiologie namens de assistenten aangemeld bij de De Jonge Orde en de LVAG voor de opleidingsprijs 2011. Kees van Dijke is de opleider van de afdeling radiologie en vertegenwoordigt daarmee de hele opleidingsgroep van de afdeling radiologie.

De Jonge Orde en de LVAG willen, door het toekennen van de jaarlijkse Opleidingsprijs, een positief signaal afgeven aan opleiders die veel tijd en energie steken in het waarborgen van een kwalitatief goede opleiding.

andere genomineerden
Behalve dr. C.F.van Dijke zijn dr. C. Keijzer, opleider anesthesiologie in het AMC en mevrouw prof. dr. D.D.M. Braat, opleider obstetrie en gynaecologie in het UMC St Radboud genomineerd. In 2009 werd de prijs gewonnen door opleider dr. R. Pierik, chirurg in de Isala Klinieken in Zwolle. In 2010 werd de prijs gewonnen door dr. P. Netten, internist in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

initiatief
De prijs is geïnitieerd door De Jonge Orde en de LVAG en wordt ondersteund door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de KNMG en de Orde van Medisch Specialisten. De organisaties hopen dat het andere opleiders stimuleert om de kwaliteit van de opleidingen in het algemeen te vergroten. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro, te besteden aan een doel ter verbetering van de opleiding.