Mobile Drive XXS van Freecom gaat razendsnel


Nieuwe draagbare en elegante Mobile Drive XXS 3.0 met snelle overdrachtsnelheden van 130 MB/s

RIJSWIJK, 20111011 -- Freecom, een dochter van Mitsubishi Kagaku Media en fabrikant van externe harde schijven en draagbare opslagapparaten, introduceert vandaag de nieuwe Mobile Drive XXS. Deze nieuwe versie van de populaire, meermaals bekroonde Mobile Drive XXS is voortaan uitgerust met de nieuwste USB 3.0-technologie. Beschikbaar in opslagcapaciteiten tot 1TB is de Mobile Drive XXS 3.0 één van de kleinste mobiele harde schijven ter wereld. Het overzetten van bestanden verloopt razendsnel en bereikt overdrachtsnelheden tot 130 MB/s. Dit maakt deze harde schijf perfect geschikt voor zowel zakelijke- als privégebruikers die snel back-ups willen maken terwijl ze onderweg zijn.

De stijlvolle schijf – ontworpen door de geprezen Belgische ontwerper Sylvain Willenz – is verpakt in een minimalistische, zwart rubberen behuizing. De originele USB 2.0-versie van de schijf  – Freecom’s populaire Mobile Drive XXS – heeft meerdere prijzen in de wacht gesleept, waaronder de Reddot, iF en Henry Van de Velde awards voor productontwerp. Hierdoor is de Mobile Drive XXS in een mum van tijd uitgegroeid tot een klassieker in het enorme aanbod van digitale
opslagproducten. 

“Of het nu thuis of op kantoor is, niemand wil tijd verliezen door te wachten op bestandsoverdracht. Zeker niet nu er zoveel content is om een back-up van te maken of om te delen,” zegt Peter de Waal, Product Marketing Manager HDD bij Freecom. “Daarom hebben we de USB 3.0-technologie in de laatste versie van onze populaire Mobile Drive XXS verwerkt. Hij is draagbaar en eenvoudig te gebruiken en bovendien zet de Mobile Drive XXS 3.0-bestanden sneller dan ooit tevoren over.”

De Mobile Drive XXS 3.0 is perfect voor het delen van documenten op werk of met familie en vrienden. Gebruikers sluiten de compacte USB 3.0-kabel aan op elke USB-aansluiting op elke PC, Mac of notebook om documenten, foto’s, muziek of zelfs video’s te delen, waar ze ook zijn. De schijf is USB bus powered, waardoor ze geen hinder meer ondervinden van lange kabels of adapters in tassen of op bureaus.

Met afmetingen van 09.8 x 79.5 x 13.5 mm en met een gewicht van 155 gram is de Mobile Drive XXS 3.0 gemakkelijk overal mee naartoe te nemen. De schijf is FAT-32 pre-geformatteerd voor zowel PC en Mac en wordt geleverd met een Quick Install Guide, twee jaar garantie en onbeperkte
gratis helpdesk support.

Prijzen en beschikbaarheid
De Mobile Drive XXS 3.0 is vanaf nu beschikbaar in de volgende capaciteiten: 500GB en 1TB. De adviesprijzen bedragen respectievelijk € 79 en € 119 en zijn inclusief BTW.

Over Freecom
Opgericht in 1989 ontwerpt, produceert en vermarkt Freecom innovatieve desktop en mobiele
HDD opslagoplossingen, network attached storage-apparaten, flash-apparaten, DVD-branders,
professionele RDX & tape drives en verschillende services. Freecom bedient zowel PC en Mac gebruikers. Freecom heeft een hoofdkantoor in Duitsland en Nederland. Daarnaast  zijn er kantoren te vinden in België, Duitsland, Frankrijk, Groot Britannië, Hong Kong, Italië, Japan, Oostenrijk, Rusland, Spanje, Taiwan United Kingdom Zuid Afrika, Zweden, Zwitserland. Voor meer informatie bezoekt u Freecom’s website www.freecom.com en selecteer de taal die u wilt.