Gemeente Breda

Informatieavond rioolvervanging en inrichting 30 km/uur zone Op woensdag 12 oktober houdt de Gemeente Breda een informatieavond over de rioolvervanging en de aanleg van de 30 km/uur zone in Hooghout, Barnsteenstraat en Diamantstraat. U bent van harte welkom van 19.30 uur tot 21.00 uur in Sociaal Cultureel Centrum de Poelewei aan de Mgr. de Vetstraat 2. Tijdens deze avond krijgt u uitleg over de werkzaamheden van de gemeente, Brabant Water en Enexisen heeft u gelegenheid om vragen te stellen.

Waarom vervangen

Het riool in de wijk Brabantpark verkeert in slechte staat. De leidingen zijn aangetast, hebben barsten, lekkage of wortelingroei. Daarom heeft de gemeente in haar progamma opgenomen om het riool in de wijk te vervangen. Nu zijn de straten Hooghout, Barnsteenstraat en Diamantstraat aan de beurt.

Wat gaat er gebeuren

In januari verwijderen/vervangen Brabant Water en Enexis een deel van hun kabels en leidingen en brengen nieuwe aan. In maart beginnen de rioolwerkzaamheden van de gemeente en wordt het oude riool verwijderd en het nieuwe aangelegd. Gelijktijdig met de rioolvervanging wil de gemeente een 30km/uur zone in Hooghout, Diamantstraat en Barnsteenstraat inrichten. De wensen vanuit de klankbordgroep daarover zijn meegenomen in het ontwerp, dat tijdens de informatieavond wordt toegelicht. Nadat het oude riool verwijderd is en het nieuwe riool aangelegd, aangesloten en geïnspecteerd is wordt het wegdek in zijn oorspronkelijke staat terug gebracht.

Start werkzaamheden

De rioolwerkzaamheden van de gemeente duren, afhankelijk van de weersomstandigheden, van maart tot en met oktober. U ontvangt begin 2012 een Breda bericht waarin staat wat dit betekent voor de toegankelijkheid van uw straat en woning.

De gemeente vraagt uw medewerking

In het kader van duurzaam waterbeheer wil de gemeente uw regenpijp op het nieuwe schoon waterriool aansluiten. Hiervoor is uw toestemming nodig. In uw voortuin wordt dan een aparte leiding aangelegd en aangesloten op het hoofdriool. Mits na beoordeling blijkt dat het financieel en technisch haalbaar is. De hiermee gepaard gaande kosten zijn voor de Gemeente Breda. Aan de achterzijde van dit bericht vindt u een antwoordstrook waarop u nu al kunt aangeven of u medewerking wilt verlenen.

Informatie

Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur contact opnemen met de heer G. van Zijl van de Gemeente Breda, telefoonnummer (076) 529 33 51.