IJssellandziekenhuis

WereldReumadag op 12 oktober

3 October 2011

Woensdag 12 oktober is het WereldReumadag. Op WereldReumadag wordt aandacht gevraagd voor deze gewrichtsaandoening. Het is vooral de bedoeling mensen te laten beseffen wat de gevolgen van reuma voor iemand kunnen zijn. Op 12 oktober organiseert het reumafonds door heel Nederland activiteiten. Op deze dag verzorgt de reumapatiëntenvereniging Rotterdam van 10.00 - 16.00 uur een informatiestand in de hal van het IJsselland Ziekenhuis. Hier kunnen patiënten en bezoekers terecht met vragen of om eens van gedachten te wisselen.

Onzichtbaar
Mensen met reuma hebben vooral last van pijn en moeheid, beide onzichtbare kenmerken van deze chronische ziekte. Reuma is een verzamelnaam van ruim 130 aandoeningen aan botten, gewrichten en spieren. Mensen met reuma hebben vaak last van ontstekingen aan gewrichten of spieren, waardoor bewegen pijn doet. Reuma is een ingrijpende, levenslange aandoening, die niet te genezen of te voorkomen is. Bovendien kan reuma jong en oud overkomen.

Reumatologie in het IJsselland Ziekenhuis
Op 1 oktober 2010 is de polikliniek reumatologie in het IJsselland Ziekenhuis van start gegaan. Reumatoloog mevr. M. Huisman uit het Sint Franciscus Gasthuis verzorgt op vrijdag het spreekuur, ondersteund door een reuma consultverpleegkundige. De polikliniek is tot stand gekomen in samenwerking tussen de internisten van beide ziekenhuizen.

Reumafonds
Het Reumafonds is dé fondsenwerver op het gebied van reuma en artrose in Nederland. Al bijna 85 jaar zet het fonds zich in voor de bestrijding van reuma, het geven van voorlichting en het behartigen van de belangen van mensen met reuma. Het Reumafonds voert op 12 oktober door heel Nederland ludieke acties om aandacht te vragen voor de 2,3 miljoen mensen in ons land die leven met reuma of artrose. Kijk voor meer informatie op www.reumafonds.nl.

---