NCRV

Man bijt hond: uitsmijt-oma in Franeker

Ingezonden door NCRV op 10 oktober, 2011 - 15:36


woensdag 12 oktober 2011 - 18:50 uur
Zender:
Nederland 2

Bij veel uitgaansgelegenheden staat er een stevige kleerkast voor de deur om gespuis en lastige figuren buiten de tent te houden of om dronken figuren buiten te zetten. In Franeker is een discotheek waar ze het heel anders aanpakken. In Don Pedro staat namelijk de 88-jarige Grietje Gall-Weening voor de deur. Deze uitsmijtoma doet dit werk al dertig jaar en ze heeft geen krachtpatsershouding nodig om de gasten in de hand te houden. Bij iedereen geniet ze respect en ontzag.

Op de lijn Wulpenbek-Kale Kluft komt Man bijt hond woensdag aan in Heensche Molen.
We bellen spontaan aan bij een huis waar twee broers wonen. Het blijkt het ouderlijk huis te zijn.
Aanvankelijk hebben ze er weinig trek in om de verslaggever binnen te laten, maar plotseling wordt
er toch een kop koffie aangeboden binnenshuis. De twee hebben het goed samen, zolang ze elkaar maar niet voor de voeten lopen.

In de dagelijkse soap rond Koos de Ru, de Rotterdammer binnenkort 100 jaar hoopt te worden. Hij vertelt over zijn minimuseum aan huis: een verzameling van krantenknipsels, foto's, etc. uit zijn verleden. Zijn vrouw An is aan de gevolgen van alzheimer overleden, maar gelukkig praat Koos toch af en toe tegen haar. Koos heeft dikwijls aanzoeken van andere vrouwen gekregen, maar Koos wil geen `nieuwe vrouw' meer.

Ook deze week weer handige tips van Ronald en Janny Burda. Dit keer voorzien ze mensen die met herfstvakantie gaan van onvermoede handigheidjes.
Programma:
Man bijt hond
Website:
http://www.manbijthond.nl