Gemeente Cranendonck


Wat doet jij bij brand?

Brandpreventieweken in Cranendonck

In de maand oktober worden ook dit jaar de `Nationale Brandpreventie Weken' georganiseerd. Tijdens deze weken wordt er op diverse manieren aandacht gevraagd voor de brandveiligheid in onze eigen omgeving. `Wat doe jij bij brand?' is dit jaar de vraag die wordt gesteld.

Weet jij wat je moet doen bij brand? Heb je voldoende preventieve maatregelen zoals rookmelders? Ook zal de brandwondenstichting aandacht vragen voor hun jaarlijkse collecteweek. Zij verstrekken informatie over het voorkomen van brandwonden.

Informatie
Op www.watdoejijbijbrand.nl kun je precies lezen wat je moet doen om zo snel mogelijk uit een brandend huis te komen. Doe de test eens en verbaas je over je eigen kennis van brand! Daarnaast is het belangrijk dat je deze kennis deelt met iedereen binnen je woning. Welke vluchtroutes ga je gebruiken? Wie zorgt er voor kinderen en huisdieren? En waar liggen de sleutels om de deur te kunnen openen?

Brochures
Om iedereen bewust te maken van de gevaren van brand krijgt elke bezoeker aan de balie in het gemeentehuis een preventiefolder waarin aan hen wordt gevraagd om eens na te denken over brand. Voorkomen is beter dan genezen is hierbij het motto van de brandweer.

De brandwondenstichting
In de week dat het Nederlands elftal kwalificatiewedstrijden voor het EK in 2012 speelt, houdt de Nederlandse Brandwonden Stichting de nationale collecteweek. Om dat werk te kunnen voortzetten zijn zij afhankelijk van alle collectanten die zich voor de brandwondenslachtoffers inzetten. Vandaar de oproep `Hup Holland Geef!' Want mensen met brandwonden zijn vaak doelwit van vervelende opmerkingen en leven in een samenleving waarin je met een geschonden uiterlijk jezelf driedubbel moet bewijzen.
De Brandwonden Stichting helpt mensen met brandwonden. Kort na het ongeval, maar ook later in de dagelijkse strijd tegen de littekens. Zij financieren wetenschappelijk onderzoek, ondersteunen artsen en verplegend personeel, zetten campagnes in om brandwonden te voorkomen en helpen slachtoffers sterker en weerbaarder te worden. Meer informatie over projecten van de organisatie, het voorkomen van brandwonden en voorlichtingen, vindt u op www.brandwondenstichting.nl.